Perioada vacanțelor este tot mai aproape, iar pentru unii deja a început. Câteva destinații cu căldură și-au deschis granițele pentru turiști sau au relaxat măsurile de intrare în țară, astfel că charterele sunt deja pline cu pasageri dornici să experimenteze din nou plăcerea călătoriei. 

După o lungă perioadă de stat acasă, marea majoritate a oamenilor aleg țările calde, cu mare și soare, pentru a se bucura de natură și a se încărca cu energie. Iar pentru că a trecut ceva timp de când călătoream des și liber, și pentru că nu vrem să încărcăm bagajul inutil, ca să ne putem bucura pe deplin de drumul până acolo, iată câteva idei care te vor ajuta să îți alegi și să îți organizezi ținutele în acest sens.

Hainele pentru destinațiile cu căldură sunt, de obicei, subțiri și nu ocupă mult spațiu în bagaj. La fel și accesoriile – încălțămintea se rezumă la sandale și papuci, care nu sunt deloc voluminoase, gențile sunt mici, iar eșarfele și ochelarii de soare merg direct cu tine în ținuta de călătorie. Totuși, nu e cazul să profiți și să îndeși în valiză toată colecția de tricouri, rochii, șorturi, doar ca să ai cu ce te schimba de câteva ori pe zi. De obicei, nimeni nu folosește mai mult de 40% din hainele din bagaj atunci când merge în vacanță. Tocmai de aceea este important să iei cu tine doar ce știi sigur că vei purta.

  1. Alege doar piesele de vară preferate și selectează și dintre acestea doar pe acelea care se potrivesc destinației și activităților de acolo. De exemplu, dacă mergi într-o țară arabă, este important să ții cont de cultura lor, iar acest lucru presupune să iei cu tine haine decente. Alege rochii lungi, peste genunchi sau stil cămașă, pantaloni largi – culotte sunt o variantă excelentă, tricouri basic sau cu croială lejeră. Te poți inspira din colecțiile Fashion Days, de unde îți poți chiar actualiza garderoba de călătorie cu câteva piese noi.
  1. Mizează pe accesorii de mici dimensiuni. Mai ales în vacanță, confortul primează. Dar dacă ai de gând să participi și la evenimente sau petreceri, ai în vedere și eleganța. Poți îmbina ambele aspecte alegând două perechi de sandale plate – unele casual, pentru plimbare, și altele cu aplicații de pietre sau cu design deosebit, pentru ținutele de party. O pereche de flip-flops vor fi ideal de purtat zi de zi, la plajă sau pe aleile resortului. 

În ceea ce privește gențile, ia cu tine variante micro, care să nu ocupe mult loc în bagaj. O singură poșetă mică, într-o culoare tare, va fi de ajuns pentru ținutele de seară. Ai grijă la alegerea culorii ca să o poți asorta ușor diferitelor outfituri. Acum există o varietate infinită de genti dama din care poți alege un model versatil, adaptat garderobei tale.

  1. Nu exagera cu ținutele de plajă! Chiar dacă ești tentată să iei cu tine tot arsenalul de plajă pe care l-ai achiziționat de-a lungul timpului, două costume de baie – unul întreg și unul din două piese – vor fi suficiente. Alege un pareo și o rochie de plajă, de purtat pe deasupra, pălăria preferată și ochelarii de soare, și ești gata de plecare, fără prea mare bătaie de cap și bagaj de cărat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here