Dacă, după ce ați spălat la mașina de spălat rufe, hainele dvs. miros urât, ar trebui să faceți o curățare temeinică a interiorului aparatului și a tuturor componentelor sale. Vă arătăm cum să o igienizați și să o dezinfectați fără efort.

Mașina de spălat haine este unul dintre aparatele pe care le folosim cel mai mult acasă și este foarte convenabil pentru noi să ne punem hainele la spălat și, între timp, să ne dedicăm altor sarcini. De fapt, trebuie doar să ne gândim câte mașini de spălat folosim pe zi sau pe săptămână. Sau, pentru a vedea cât de necesar este, ar trebui să ne amintim acele momente în care s-a stricat și a trebuit să spălăm hainele manual.

O mare pierdere de timp cu rezultate care nu au nimic de-a face cu curățenia oferită de mașina de spălat. Ei bine, pentru ca acest aparat să funcționeze în continuare, este necesar să aveți grijă de el și, prin urmare, să îl păstrați curat în permanență. În această postare, vorbim despre cum ar trebui să vă curățați mașina de spălat haine astfel încât să nu lase un miros urât în rufele dumneavoastră.

Notă: balsamul de rufe nu este de vină

Înainte de a vedea cum să curățăm mașina de spălat astfel încât să vă lase întotdeauna hainele curate, este important să subliniem că nu balsamul de rufe este de vină pentru mirosurile urâte.

Mulți oameni cred că balsamul de rufe este responsabil pentru mirosurile neplăcute din mașina de spălat haine și își petrec viața schimbând mărcile. Sau chiar renunță să-l mai folosească. Ei bine, nu aceasta este problema. Nu este vorba de marca de balsam de rufe sau de cantități. Există și alte motive pentru care hainele nu ies curate din mașina de spălat.

Filtrul: trebuie să fie întotdeauna curat

Filtrul este una dintre componentele mașinii de spălat haine care poate cauza cele mai multe probleme atunci când vine vorba de scoaterea rufelor curate și urât mirositoare din mașină. Trebuie să ținem cont de faptul că, de fiecare dată când punem hainele la spălat, acestea sunt pline de bacterii, praf și alte substanțe pe care mașina de spălat haine le îndepărtează din țesătură. Dar, acestea nu dispar. În timp ce unele sunt diluate cu apă, altele rămân blocate în filtru, cum ar fi părul sau murdăria de pe haine. Prin urmare, este foarte important să curățați filtrul mașinii de spălat cât mai des posibil.

Pentru a curăța filtrul mașinii de spălat haine, pur și simplu scoateți-l din carcasă și ștergeți-l cu o cârpă și apă cu săpun. Putem folosi orice tip de săpun, dar este întotdeauna mai bine să folosim unul care îndepărtează grăsimea, deoarece aceasta este cea care se acumulează cel mai mult. Apoi, este important să clătiți bine filtrul înainte de a-l monta, astfel încât să nu rămână reziduuri de săpun.

Sertarul pentru detergent

Sertarul pentru detergent este un alt element al mașinii de spălat care poate face ca hainele să nu iasă complet curate sau să iasă cu un miros urât. De fapt, trebuie doar să ne uităm la sertarul cu detergent. Săpunul și balsamul de rufe, împreună cu umiditatea, pot provoca formarea unei pelicule albe sau chiar apariția ciupercilor. Din acest motiv, este extrem de necesar să o curățăm de fiecare dată când vedem reziduuri de săpun sau detergent.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să îl dezasamblăm și să îl clătim cu apă. Trebuie să îl frecăm cu un burete și puțin săpun până când toate resturile sunt îndepărtate. Apoi, trebuie să-l clătim bine și să-l uscăm, după care-l vom putea asambla din nou.

Curățarea tamburului

Curățarea tamburului este esențială dacă dorim să punem capăt mirosurilor neplăcute din hainele noastre. Partea bună este că, dacă avem o mașină de spălat haine nouă, aceasta include deja un program de curățare a tamburului. Și, în multe cazuri, un avertisment că a sosit momentul să rulăm acest program. Cu toate acestea, dacă mașina dvs. de spălat nu este încă una modernă, vă sfătuim să curățați tamburul la fiecare zece spălări. Da, la fiecare zece spălări. Pentru a face acest lucru, puteți folosi unul dintre produsele de curățare a mașinii de spălat Arctic pe care le puteți găsi în orice supermarket. Urmați instrucțiunile și veți vedea că mașina dumneavoastră de spălat va fi ca nouă. Iar hainele dvs. nu vor avea mirosuri neplăcute.

Curățarea tamburului include, de asemenea, curățarea garniturii de cauciuc. O mulțime de murdărie rămâne blocată în ea și, ca urmare, hainele tale ajung să miroasă urât. Când curățați tamburul, profitați de ocazie pentru a curăța și garnitura. Ștergeți-o cu o cârpă mică și umedă pentru ca materialele de pe cauciuc să se lipească de ea și să fie mai ușor de îndepărtat.

Când să curățați mașina de spălat?

După cum am spus, tamburul trebuie curățat cel puțin o dată la zece spălări. Aceasta include garnitura de cauciuc și ușa. Cu toate acestea, cuva trebuie curățată de fiecare dată când vedem resturi în ea. De asemenea, filtrul trebuie verificat la cel mult zece sau cincisprezece spălări. Acestea sunt măsuri care nu vor dura mult timp și care vor prelungi durata de viață atât a mașinii de spălat, cât și a hainelor noastre.

În cele din urmă, ușa mașinii de spălat poate, de asemenea, să facă ca hainele tale să miroasă urât. Dacă vă uitați la ea, veți vedea materiale, fire de păr și scame în zona sticlei. Acestea se lipesc de sticlă și nu fac decât să aducă un miros de umezeală pe haine. Ștergeți cu o cârpă mică și umedă pentru a îndepărta aceste materiale și veți vedea că hainele dvs. vor ieși mai curate.

Spălarea mașinii de spălat este un lucru pe care ar trebui să-l facem des, pentru că nu pentru că aceasta curăță hainele se va curăța singură. Este un aparat foarte necesar, de care trebuie să avem grijă dacă nu vrem să se strice și să ajungem să spălăm hainele manual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here