
Știai că rozătoarele pot transmite peste 35 de boli, unele dintre ele foarte periculoase? Este de ajuns să intri în contact cu șoareci sau șobolani infectați, vii sau morți, cu fecalele, saliva sau urina acestora. Este suficient sau să te muște un animal din acesta aparent inofensiv pentru a-ți afecta starea de sănătate, ireversibil uneori, dacă tratamentele nu sunt administrate în timp util.
Dar aceste boli se pot răspândi la om nu doar prin contactul direct cu șoareci sau șobolani, ci și indirect, prin insecte care s-au hrănit de la rozătoare infectate.
Și atunci, indiferent că vorbim despre locuința ta sau orice alt spațiu, este important să te asiguri că elimini aceste necuvântătoare purtătoare de ‘’rău’’.
De ce să te ferești de rozătoare?
Iată cele mai grave boli pe care le poți contacta de la un rozător infectat, și ale căror efecte asupra sănătății tale sunt destul de îngrijorătoare:
Una dintre aceste boli este hantavirusul, o boală care în prezent se pare că nu are leac și care se manifestă prin senzație de oboseală, dureri abdominale, febră și stare generală de rău.
Un virus extrem de periculos transmis de șoareci este coriomeningita limfocitară, manifestat prin dureri intense de cap, dureri musculare, fără poftă de mâncare, stare de rău cu simptome de greață. Acest virus te poate îmbolnăvi la nivel neurologic de meningită, encefalită (sursă info: sanatatemaxima.com).
O altă boală care în Evul Mediu a omorât milioane de oameni este pesta (ciumă) cunoscută și sub denumirea de moarte neagră. Este adevărat că în vremurile noastre există o mulțime de tratamentele care îți oferă siguranța că poți fi tratat, dar acestea trebuie administrate imediat după infectare.
Și cea mai cunoscută boală este dată de bacteria salmonella, manifestată prin febră, stare de rău cu greață și vărsături.
Cum să te ferești de rozătoare?
Așadar, acum că știm de ce este important să evităm îmbolnăvirea din cauza rozătoarelor, hai să vedem ce poți face pentru a scăpa de acestea și de riscurile cu care vin la pachet.
Cea mai cunoscută și cea mai eficientă metodă este deratizarea, o metodă pe care o poți folosi atât în spațiile rezidențiale cât și în alte tipuri de spații: comerciale, întreprinderi, fabrici etc. După cum știm, rozătoarele se pot înmulți rapid, așa că nu este nevoie de multe astfel de animale pentru a te trezi înconjurat de colonii.
Dar cu serviciul de deratizare Cluj spațiile sunt curățate de orice nepoftit ce are calitatea de rozător. Se folosesc substanțe chimice eficiente care îi atrag și îi neutralizează, substanțe conforme cu normele legislative în vigoare și care nu reprezintă un pericol pentru sănătatea ta sau a familiei tale.
Câte tipuri de deratizare există?
Este deratizarea chimică ce presupune folosirea unor substanțe otrăvitoare care omoară rozătoarele. Există și deratizarea ecologică, cu efecte mai puțin dăunătoare asupra oamenilor și mediului înconjurător, dar pe care oamenii nu o aleg, considerând că rezultatele nu sunt la fel de eficiente ca în cazul deratizării chimice.
Ce presupune un serviciu de deratizare chimică și la cât timp este necesar?
Rezultatele pe care le obțin unele firme ce asigură deratizarea spațiilor sunt imediate. Una dintre aceste firme este și Green Eco, cu sediul în Brașov, dar și cu puncte de lucru în Cluj, București.
De obicei, ai nevoie de serviciul de deratizare la un interval de 6 luni și se efectuează de regulă primăvara sau toamna.
Așadar, îți recomandăm să nu-ți pui în pericol sănătatea și să apelezi la serviciul de deratizare pentru că te poate scăpa de multe probleme, uneori foarte serioase.