Direcția Generală Antifraudă (DGAF) a remis un comunicat de presă în care explică de ce consideră că modul în care opinia publică este informată în legătură cu acțiunile de control desfășurate în această perioadă este defectuos.
”În ce privește suspendarea activității restaurantului PUB 18 pentru doar 3,18 lei, așa cum a fost prezentată de mass-media, fără a fi solicitați să ne prezentăm punctul de vedere, vă aducem la cunoștință următoarele: din compararea raportului informativ emis de casa de marcat cu monetarul reprezentând încasările zilei, până la momentul controlului, a rezultat o diferență în minus de 1.596,72 lei, nu de 3,18 lei.
În nota explicativă semnată olograf de barmanul unității este precizat că acesta i-a înmânat administratorului societății „în jur de 1.600” lei. La solicitarea inspectorilor de a prezenta dovada, constând în dispoziția de plată, acesta a precizat că nu deține un astfel de document întrucât l-a înmânat administratorului, deși legea prevede că un exemplar al dispoziției de plată trebuie să rămână în unitate. Administratorul societății a venit ulterior controlului pentru a prezenta dispoziția de plată, într-un singur exemplar, pentru suma de 1.600 lei”, arată reprezentanții ANAF.
Despre Cofetăria Codrina din Timişoara ANAF susține că a fost prezentată o situaţie fără corespondenţă cu realitatea, respectiv suspendarea activităţii pentru un plus de 1.5 lei în casa de marcat. În fapt, inspectorii Direcției Regionale Antifrauda Deva nu ar fi verificat deloc activitatea SC Codrina SRL, susține comunicatul de presă.
”În legătură cu materialele apărute în presă legate de confiscarea „urzicilor unei bătrânici” de către Direcția Antifraudă, fără a fi întrebați în legătură cu veridicitatea informației, precizăm că acest lucru este, de asemenea, nereal. Acest gen de activități nu intră în sfera acțiunilor întreprinse de DGAF”, completează ANAF.