Consiliul Județean Cluj se va întruni mâine în ședință ordinară, la care planul era de a alege un vicepreședinte din noua majoritate de dreapta, în persoana lui Mihai Seplecan, care să devină și președinte interimar al instituției, prin votul consilierilor județeni. PSD a găsit însă o portiță de scăpare, pentru a contracara noua alianță, atunci când consilierul Rareș Pop a fost nevoit să demisioneze, fiind săltat de DNA sub acuzația de corupție.

Social-democrații îl caută cu executorul judecătoresc pe președintele interimar al PNL Cluj, Mihai Seplecan, pentru ca acesta să semneze numirea în Consiliul Județean a înlocuitorului lui Rareș Pop. Semnătura liderului liberalilor este necesară datorită faptului că PSD și PNL au candidat pe listă comună pentru mandatele din forul județean. Liberalii nu au semnat încă numirea pentru că aceasta ar echilibra balanța puterii în Consiliul Județean, dat fiind că următorul pe listă este un social-democrat, Cristian Matei, președintele Companiei de Apă Arieș Turda.

Dacă PSD reușește să își numească un nou consilier, poate bloca alegerea lui Mihai Seplecan la șefia instituției. În aceste condiții, este urgentă pentru PSD numirea lui Cristian Matei înaintea ședinței de mâine, pentru a evita debarcarea lui Ioan Oleleu din funcția de vicepreședinte, deținută în virtutea majorității PSD-PNL din Consiliul Județean Cluj de până la ruperea USL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here