Mai multe imagini și înregistrări care au apărut în spațiul public arată cum sunt torturați prizonierii din închisorile Rusiei.

Ziarul rus indepedendent Novaya Gazeta a publicat un nou clip despre modul în care sunt torturaţi deţinuţii ruşi, unul dintre ei murind la scurt timp după ce a fost filmat, potrivit Hotnews, care preia Moscow Times.

Înregistrarea cu bătăile până la moarte face parte dintr-o serie de clipuri cu tratamentul deţinuţilor la o închisoare din regiunea Iaroslavl, furnizate de fundaţia pentru drepturile omului Verdict public, etichetată drept „agent străin” în Rusia.

Imaginile au  stârnit un scandal în Rusia în 2018 privire la sistemul brutal al închisorilor din ţară, mai mulţi oficiali din închisoare au fost demişi sau acuzaţi de abuz de putere.

Un prim videoclip, din 2016, arată un prizonier bătut peste fese şi picioare de gardieni cu bastoane. Deţinutul a fost internat timp de două săptămâni după eliberarea sa din închisoare, a raportat Novaya Gazeta.

Un al doilea, din 2017, arată cum este bătut cetăţeanul georgian Vazha Bochorishvili cu bastoane peste fese şi picioare în timp ce acesta era întins gol şi cu faţa în jos pe o masă. Când agenţii au terminat, el se prăbuşeşte inconştient pe podea. Familia bărbatului a povestit că acesta a fost spitalizat abia câteva zile mai târziu şi a murit pe 9 mai din cauza unor leziuni la organe interne.

Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) din regiunea Iaroslavl a deschis o anchetă abia după apariţia videoclipurilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here