Intrarea lui Rareș Bogdan în PNL nu a fost o surpriză și nici nu va avea pe termen scurt cine știe ce efecte în PNL. După telenovela de prost gust care s-a desfășurat în fața câtorva sute de mii de telespectatori între Cozmin Gușă și Rareș Bogdan era clar că zilele celui din urmă la Realitatea TV sunt numărate.Așa că băieții din sistem i-au trasat noi sarcini lui Rareș Bogdan.

Să nu uităm că încă din mileniul trecut Bogdan a avut ambiții politice, a fost înscris la PNL partid pe care l-a părăsit în favoarea PL `93 al pe atunci tânărului Dinu Patriciu. Mi-aduc și acum aminte cum în noaptea minunată când Emil Constantinescu îl înfrângea pe Ion Iliescu si devenea presedintele Romaniei  m-am întâlnit pe străzile Clujului cu un grup de susținători ai PL `93 din care se remarcau Rareș Bogdan și actualul director al SRI și încă de atunci prietenul și colegul lui Eduard Hellvig.

Iată că susținerea lui Iohannis l-a făcut după 23 de ani de la părăsirea PNL în favoarea PL `93 să-l vedem pe Rareș Bogdan nu numai renunțând la presă, ci și cocoțat pe locul întâi pe lista PNL pentru europarlamentare. Cred că Ludovic Orban, viitorul fost președinte al PNL, nu înțelege ce face. Prin nominalizarea lui Rareș Bogdan, omul de casă și nu numai, al catastrofei nucelare de la Cotroceni, Orban și-a scăpat singur groapa în cimitirul politicii românești. Cuiele în sicriu, așezatul coșciugului, plata pentru gropari, popă și pomana după înmormântare le va plăti Rareș Bogdan. Pentru că ce rost are desantul lui Rareș Bogdan în PNL? Într-adevăr prin audiența emisiunii sale de la Realitatea TV era foarte folositor acolo și nu în politică pentru că așa cum Realitatea TV practic l-a inventat pe Bogdan, lipsa lui de pe ecran îi va scădea dramatic vizibilitatea. Mai există un aspect foarte important – Rareș Bogdan prin emisiunile sale nu s-a ilustrat ca un liberal, ca un adept al valorilor naționale sau liberale, ci doar ca un feroce antipesedist. Publicul lui era format din cei care urăsc, manipulați sau nu, partidul de guvernământ. Iar cei mai radicali dușmani ai PSD nu sunt cei de la PNL, ci cei de la USR. Limbajul, atitudinea ușor isterică al lui Rareș Bogdan rezonează cu cei de la USR și nu cu mult mai așezații liberali. După profil, locul lui Rareș Bogdan este la USR și nu la PNL. Adică dacă poți vota originalul USR, de ce să votezi copia mult mai proastă, PNL-ul? Impunerea lui Rareș Bogdan pe lista PNL s-a făcut în disprețul lui Iohannis față de Orban și actuala conducere a PNL. Dar care este explicația? E una foarte simplă în sondajele de opinie reale PNL stă foarte, foarte prost într-unul din ele nu atinge 20%. Importul vedetei de la Realitatea TV ar trebui să suplinească tocmai acest lucru. Prost gândit. Rareș Bogdan nu va sălta lista, iar activul PNL din județe: consilierii locali și județeni nu au niciun chef să se implice în campania electorală din care ei nu câștigă nimic. Și nici DNA-ul nu-l iubesc sau pe otreapa Kovesi. Știu că mulți primari PNL și-au negociat sprijinul pentru candidații altor partide la europarlamentare. Foarte bine! Dar ce se va întâmpla după 26 mai?

După rezultatele catastrofale care vor veni cu un USR probabil ca număr de voturi peste PNL va trebui decontat eșecul. Vechea gardă cu impotentul Ludovic Orban va fi trimisă la plimbare și probabil Rareș Bogdan va fi noul om providențial al PNL. Cu asta, capturarea totală a PNL de către Klaus Werner Iohannis și a papusarilor din spatele lui va fi totală. Cât și intrarea în linie dreaptă a dispariției ultimului partid istoric de pe scena politică românească. PNL se va duce în mormânt lângă deja decedatul PNȚ.

2 COMENTARII

  1. Cam aşa este maestre! Delapidatorii României au ajuns un fel de păpuşi controlate şi ţinute în şah, pe bună dreptate, de către SRI, nu musai de Eduard Hellvig (că directorii generali se tot schimbă!).
    Dacă tot se vrea şi se crede flăcău de stat acest R.B. ia să-şi facă singur (fără Hava!) un pic de campanie europarlamentară la Ocna-Mureş (judeţul Alba) şi să vedem cât voturi ar primi?
    Şi apropo de PNŢ!….ce mai ştiţi de „genialul” Radu Sârbu, unul dintre tenacii groparii locali şi nu nuami, ai istoricului partid?
    Noi nimic, doar SRI ştie tot!

  2. Rares Bogdan crede ca va fi votat de catre romani pentru campania pe care a dus-o impotriva unor partide sau persoane ? Pai acest cacarau al natiunii romane crede ca romanii sunt fraierii lui ? Sa o creada el,pai asa cum spuneti d-voastra acest partid va fi ingropat ca si fratele sau PNT-CD care doarme de o perioada lunga de timp. Si daca Rares Bogdan nu va fi ales se va intoarce din nou la Realitatea Tv si va bate iar din papagal la adresa politicienlor pentru ca el numai acolo se pricepe.Huoooooooooooooooooo LINGAULE de Rares Bogdan !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here