Noul primar general din Capitală, Nicușor Dan, nu a fost în stare să declare nimic legat de problema apei calde din București.

„Ce pot spune este că… bun, o să dau această declarație când o să am situația din Termoenergetica, atunci o să aveți situația pe termen scurt și mediu”, a spus Nicușor Dan, potrivit stiripesurse.ro.

Fosta administrație din Capitală a fost acuzată în campania electorală de susținătorii actualului primar, din cauza aceluiași subiect.

Primarul general ales, Nicuşor Dan, s-a întâlnit ieri cu administratorul special al ELCEN, Claudiu Creţu, şi că sistemul de termoficare din Bucureşti e într-o situaţie „foarte dificilă”, scrie stiripesurse.ro.

„M-am întâlnit azi cu Claudiu Creţu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiştii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării şi m-am convins din nou că sistemul de termoficare din Bucureşti e într-o situaţie foarte dificilă. E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei şi soluţii pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar şi a urgenţelor privind apa caldă şi căldura. E un proces greu şi nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluţii”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Conform programului electoral al lui Nicuşor Dan, obiectivele principale în ce priveşte sistemul de termoficare sunt:

– accesarea fondurilor europene pentru modernizarea sistemului de termoficare;

– înlocuirea a 300 km de conductă din reţeaua principală, cu alocări financiare prioritare;

– automatizarea completă a punctelor termice;

– continuarea, în paralel cu modernizarea reţelei de termoficare, a investiţiilor pentru eficientizarea energetică a clădirilor private şi publice;

– atragerea de noi clienţi în sistem (noile cartiere rezidenţiale, consumatori industriali, centre comerciale);

– reeşalonarea datoriilor sistemului de termoficare pe baza unei negocieri.

„Sistemul de termoficare este vechi şi ineficient, iar pierderile din reţeaua de termoficare au atins valori record: 1 milion de gigacalorii pe an pe magistrale şi 430.000 de gigacalorii pe an pe reţelele secundare. Se adaugă la pierderile de energie şi pierderile de apă, care sunt echivalentul unui bazin de înot pe oră. Rezolvarea integrală a problemei sistemului de termoficare depăşeşte durata unui mandat de patru ani, dar într-un mandat se pot face lucruri importante pentru a avea sistem de termoficare modern, eficient”, reiese din programul postat pe pagina noulbucureşti.ro.

2 COMENTARII

  1. N-o sa rezolve nimic. E un inchipuit pe care miticii si-l merita. Cu varf si indesat. Prin primavara o sa ma tavalesc pe jos de ras… Miticii, de la Dem. I. Dobrescu, n-au mai fost capabili sa-si aleaga un primar de 2 bani. Numa’ Ciori, Curve si Labagii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here