Cumpararea unei masini de la o firma de inchirieri auto pare a fi o idee riscanta. Avand atat de multi soferi anteriori, masina poate fi uzata. Dar cumparatorii de masini second-hand nu trebuie sa isi faca griji. Vechile masini pentru inchiriat sunt bine intretinute, si la preturi accesibile.

Cumparand o masina de la o companie importanta de inchirieri auto Bucuresti, este foarte asemanatoare cu achizitionarea unui autoturism de la un distribuitor. Masinile sunt inspectate inainte de vanzare, au garantie, iar unele companii iti ofera posibilitatea sa dai la schimb propriul autovehicul. Cu toate acestea, exista cateva consideratii speciale atunci cand cumperi o masina pentru inchiriat folosita.

De ce vand companiile de rent a car masinile?

Firmele de inchirieri auto cumpara vehicule noi pentru a-si construi flota. Apoi, pentru a-si pastra inventarul actualizat si pentru a face loc unor modele mai noi, vand o parte din masinile lor in fiecare an la licitatii, la reprezentante sau direct catre consumatori. De fapt, unii oameni cumpara autoturisme care au fost inchiriate, de la distribuitorii autorizati de autovehicule, fara sa-si dea seama.

Uzate, dar bine intretinute

Potentialii cumparatori pot fi ingrijorati de faptul ca o masina care a fost inchiriata, a fost condusa de nenumarati soferi carora nu le pasa de intretinerea acesteia pe termen lung. Si acest lucru nu este departe de adevar. Persoanele care inchiriaza masini nu acorda o grija speciala unui autovehicul pe care nu il detin. In acelasi timp, soferii doresc, in general, sa limiteze pagubele pe care le fac pentru a evita suprataxele. Desi pot exista mai multe zgarieturi si pete, se iau masuri pentru a asigura cumparatorii ca vehiculele de inchiriere functioneaza fara probleme inainte de a fi vandute.

Majoritatea agentiilor de inchiriere isi pastreaza vehiculele foarte bine intretinute, si urmeaza toate programele stricte de service. Firmele folosesc tehnicieni certificati si isi desfasoara propriile inspectii inainte de a pune vehiculele pe piata. Companiie de inchirieri auto nu pot controla modul in care clientii conduc vehiculele, dar au grija sa fie bine intretinute atat cat fac parte din flota lor.

Preturi mai scazute

Firmele de inchirieri auto isi vand masinile la preturi destul de acceptabile. Companiile trebuie sa-si retraga rapid masinile din flota, ceea ce se traduce in preturi mai mici pentru cumparatori. Firmele nu cauta sa faca neaparat profit din vanzarea masinilor, ci loc pentru modelele noi.

Optiuni limitate

Majoritatea masinilor de inchiriat nu vin cu optiuni personalizate, deci daca vrei upgrade-uri, este posibil sa nu le gasesti. Acest lucru poate fi deosebit de important daca doresti anumite caracteristici de siguranta. De asemenea, poate exista o varietate mai mica de marci si modele, comparativ cu un lant auto national axat pe vanzarile de masini.

Daca o masina care a fost inchiriata este potrivita pentru tine, depinde doar de preferintele tale. Daca nu te deranjeaza optiunile limitate, un kilometraj relativ mai mare si putina uzura, agentiile de inchiriere pot oferi preturi scazute pentru masinile bine intretinute. Aminteste-ti sa faci toate verficarile necesare inainte de a cumpara o masina uzata. Asigura-te ca masina este inspectata de un mecanic in care ai incredere. De asemenea, verifica inregistrarile de intretinere sau citeste politicile de service ale companiei de inchirieri auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here