O cupla rapida este o piesa utilizata pentru a asigura o conexiune rapida de intreruperea liniilor de transfer. Actionate manual, racordurile de conectare rapida inlocuiesc conexiunile filetate sau cu flanca.

Cuplele rapide se folosesc intr-o varietate de instalatii sanitare, incalzire, electrice si de stingere a incendiilor. Acestea au fost inventate de Quick Fitting Inc., specializat in tehnologiile electrice, de stingere a incendiilor si tehnologiilor sanitare. Acestia detin peste 20 de brevete americane si straine privinde tehnologia de conectare rapida.

Cuplele rapide functioneaza prin introducerea tubului intr-un mecanism de conectare care insereaza dintii de fixare in interiorul tubului. Cand forta actioneaza asupra unitatii, dintii sunt fixati mai adanc, impiedicand separarea unitatii. Cuplele rapide prezinta avantaje diverse, de la timpul economisit semnificativ fata de tehnologiile traditionale, la cunostintele pe care trebuie sa le ai pentru a intelege modul lor de functionare. Utilizarea acestora nu necesita abilitati sau cunostinte avansate,

Cuplele se pot diferentia din mai multe puncte de vedere. Daca vorbim de sistemele in care sunt utilizate, regasim cuple rapide pentru sisteme hidraulice sau cuple hidraulice. Acestea functioneaza prin forta exercitata de lichidul sub presiune. In mare parte sunt folosite pentru masinile de agricultura, construcie masini, fabrici industriale dar si in industria chimica si alimentara.  Se regasesc si printre produse de pneumatica, speciale pentru sistemele pneumatice si functioneaza pe acelasi principiu, dar sunt actionate de aerul aflat sub presiune. Cuplele pneumatice sunt mai populare in randul oamenilor deoarece sistemele pneumatice sunt mai simple si mai durabile. Sunt ideale pentru sculele pneumatice, aplicatii pneumatice, echipament medical, echipament de instrumentatie si control, echipament de laborator sau aplicatii chimice si cercetare. Putem clasifica cuplele si din punct de vedere al constructiei acestora. Astfel, principalele sunt: cuple hidraulice cu bila, cu filet, cuple pentru aer, cuple de siguranta, cuple cu deconectare uscata.

Bartrom comercializeaza o serie de cuple rapide printre care: cuple rapide standard, cu supapa la ambele capete, cu descarcare, de siguranta, ne-interschimbabile, hidrulice, pneumatice si speciale pentru temperaturi ridicate. In functie de ce aveti nevoie, puteti selecta produsul dorit. Mai mult, pe site-ul lor puteti sorta produsele in functie de ce criterii doriti: popularitate, pret, noutate, dupa nume sau ce recomanda magazinul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here