V-ați gândit vreodată că, dacă pui pe cineva să facă ceva, tu însuți ar trebui să poți face treaba aia? Nu neapărat să știi s-o faci! Ci să poți! Dacă nu știi încă, să poți, ipotetic, învăța! Dacă ai ajuns „șeful” acelei persoane, atunci tu ar trebui să poți face ce face ea!

Bun, sunt multe situații, și probabil că afirmația este discutabilă; nu vorbim aici de competențe, dar vă dau, totuși un exemplu: dacă tu, doctor, nu mergi pe secție, nu te miști din cabinet, unde stai „ranforsat” cu 3 halate unul peste altul, cu 3 perechi de mănuși, ochelari +/- vizieră, cum poți doar „dicta” asistentei să meargă, de 10 ori, în salon să facă una/alta? Adică ea să facă ce tu nu poți! Pentru că, de frică , nu poți!

Mi-e rușine să recunosc, dar sunt mulți astfel de doctori despre care am auzit/citit/văzut în vremea asta din urmă, vremea de „Covid”! (Genul „îmi dau demisia”, dar nu numai, ci și genul „stau aici cuminte, ca să îmi iau salariul” )!

O asistentă scria undeva: „eu merg pe secția de Covid, protejată, adevărat, că doar trebuie să fac ce e de făcut! Dar cum voi mai putea să „mă supun” vreodată vreunui doctor, (dintre cei pe care ii ascultam orbește până acum), doctor care nici nu vrea să audă să intre pe secție ca să vadă bolnavii! Eu trebuie să fac asta, deși nu e treaba mea! Eu, după asta nu voi putea, efectiv, să îi mai văd cu aceiași ochi pe așa zișii – șefi- ai mei!”…

Vă întreb: are dreptate sau nu?

Ii spuneam, de curând, unei prietenuțe foarte tânără și care îmi e f. dragă: oamenii pot sau nu să facă anumite lucruri! Nu poți cere unuia care „nu poate să facă…”, să facă…!

Dar oare de ce cei care „pot” sunt puțin „alt tip” de oameni?
Am avut multe „revelații” în această „criză”, am mai spus-o! Și de bine și de rău! Asta și este partea „distractivă” ☺️ : cunoști oameni pe care nu i-ai cunoscut 20 de ani, dacă mă înțelegeți!

„Curajul îl ai sau nu îl ai! Nu poți dicta cuiva să aibă curaj”, spunea, pe vremuri cineva apropiat care trecea printr-o situație dramatică și avea tot un fel de „revelații” în ce privea persoanele din jurul ei! Unii, deși țineau sincer la ea, își puseseră coada pe spinare și nu aveau chef să mai afle despre ea, pt că se „compromiteau” – ziceau ei, atunci! Apoi, după ce „pericolul” a trecut, au redevenit loiali! Deci : „curajul îl ai sau nu îl ai! Te naști sau nu cu el! „

Ca și cu ochii albaștri, aș adăuga eu!
Da, dar există lentile de contact! Na!!
Poți face, totuși, ceva! Îți poți cultiva chiar și „curajul” așa cum poți face și cu „gustul”! Poate ar trebui s-o facem, zic eu, pentru că „vremurile” ne obligă!


Sursa: Cosmina Magdau – Facebook

1 COMENTARIU

  1. Merita citit in „vremurile” astea de bejanie, EXPERIMENTELE MK ULTRA. Merita citit despre experimentul lui Ash, cel al lui Milgram, al lui Moskovits, si cea mai importanta componenta a lor: „evolutia” in procente a populatiei care este obedienta si conformista la nivel planetar. Cati erau in anii 50-60, cati in anii 90 si cati sunt acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.