Nervi, oboseală si multe întrebări fără răspuns! Sute de pasageri care ar fi trebuit să plece sâmbătă seară de pe aeroportul din Cluj-Napoca au fost lăsați cu ochii în… ceață. Condițiile meteo nu au permis decolarea mai multor avioane și nici aterizarea unor curse externe, așa încât cei care aveau ca destinație Clujul au ajuns la Sibiu. Potrivit meteorologilor, relieful și clima din zonă favorizează producerea ceții.

Ceața densă nu a permis decolarea avioanelor. Oamenii au format cozi la ghișeele companiilor aeriene, ori au dat zeci de telefoane pentru a găsi o soluție.

Unii au obținut o reprogramare a zborurilor.

După ore în șir de așteptare, nervii oamenilor au început să cedeze.

„Stăm aici ca boschetarii în gară. Bătaie de joc. Niciun pahar de suc, nici cazare la hotel. Venim de la 300 de km, trebuie să mergem înapoi acasă”.

„Cel puțin patru avioane s-au anulat din cauza ceții (…). Și acum sunt peste 400 de persoane care încearcă să își reprogrameze zborul, încercăm să stăm la telefon, nimeni nu ne răspunde, aici e o coadă imensă, doar o casă deschisă. Oamenii nu ne pot da informații, nu știm ce o să se întâmple”.

„Nu se face nicio dreptate, nu ne dau banii înapoi și nici zbor ca să plecăm în străinătate”.

Cel mai greu a fost pentru părinții cu bebeluși sau copii de câțiva ani.

Câțiva au fost mai norocoși și au primit cazare.

Planurile au fost date peste cap și pentru cei care au avut Clujul ca destinație. Cinci curse au fost deviate. Avionul de la Eindhoven a survolat zeci de minute Clujul, până când, în cele din urmă, s-a îndreptat spre Sibiu. Acolo au aterizat în total, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 4 curse redirecționate.

Cei aproape 300 de pasageri au fost preluați de autocare puse la dispoziție de către companiile aeriene.

De altfel, pasagerii afectați sunt rugați să se adreseze companiilor de la care au bilete de avion pentru a discuta despre redirecţionare şi despre facilităţile care se acordă în astfel de situații.

Problemele provocate de ceață pe aeroportul din Cluj nu sunt o noutate. Potrivit meteorologilor, ceața este un fenomen normal, mai ales în sezonul rece.

O cursa programată să decoleze de la ora 18.30 de la Cluj a fost reprogramată pentru luni din cauza unor probleme la destinație, în Alicante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here