Curtea de Apel Cluj a respins apelul făcut de medicul cardiolog Mircea Zăgreanu, care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

”În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.proc.pen., respinge, ca nefondat, apelul declarat de către condamnatul – revizuent ZĂGREANU G. VASILE MIRCEA, împotriva sentinţei penale nr. 71/17.04.2018 a Tribunalului Maramureş. Obligă apelantul să achite în favoarea statului suma de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

Înițial, medicul fusese condamnat la cinci ani cu executare, dar Curtea de Apel Cluj a redus pedeapsa la trei ani.  “Admite apelul declarat de inculpatul Zăgreanu Vasile Mircea împotriva sentinţei penale 65 din data de 30 martie 2017 a Tribunalului Maramureş pe care o desfiinţează în latură penală sub aspectul intervenirii prescripţiei răspunderii penale şi a cuantumului pedepsei principale aplicate inculpatului şi, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: (…) reduce cuantumul pedepsei de 5 ani închisoare aplicate inculpatului Zăgrean Vasile Mircea pentru infracţiunea de luare de mită (…) la 3 ani închisoare în regim de detenţie şi 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a,b,c, Cod penal din 1969 (pentru litera c dreptul de a exercita profesia de medic). Pe lângă această pedeapsă, medicul cardiolog este obli­gat să achite suma de 500.000 de lei despăgubiri civile pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş. Sentinţă definitivă.”
Zăgreanu suferă de o boală gravă, care necesită tratament continuu. Acesta nu mai lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, ci numai în cabinetul său privat. Zăgreanu a susținut că arestarea sa este o făcătură, cauzată de faptul că a participat la un concurs pentru funcția de medic șef și ar fi deranjat. El a fost eliberat din penitenciar, prin întreruperea pedepsei pe o perioadă de trei luni (între 1 martie și 1 iunie 2018), pe motive medicale (suferă de insuficiență renală de gradul 4).

Potrivit sentinţei date iniţial de Tribunalul Maramureş, el era obligat să plătească o sumă de peste 500.000 de lei ca despăgubiri civile pentru Consiliul Judeţean Maramureş, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Instanţa clujeană a menţinut această măsură.

1 COMENTARIU

  1. Haideti fratilor cu justitia, un pic de curatenie in spitale, in vami, in politie, nu se mai poate asa. Toti stati si va vaietati, ca si aia in functie -pentru ca era baschetbalista si femeie- ca sunteti stresati, amenintati, presiuni atmosferice. Sunteti ca niste copii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here