Sursa: Facebook

Curtea de Apel Cluj a anunțat că se va pronunța mâine în dosarul de plagiat al ministrului Lucian Bode. Politicianul a deschis procesul în luna februarie 2023, când a contestat Hotărârea nr.10/13.12.2022 emisă de Comisia de etică a Universității Babeş-Bolyai prin care s-a stabilit că Bode a plagiat în teza de doctorat.

La termenul anterior, Bode a cerut recuzarea completului de judecată pe motiv că magistrații au urmat cursurile universității clujene și nu pot fi imparțiali, dar solicitarea lui a fost respinsă.

Procesul de plagiat al ministrului Lucian Bode a stârnit un puternic val de controverse în România, ducând la o dezbatere intensă pe tema integrității academice și politice. Acest caz reprezintă un semnal puternic cu privire la necesitatea respectării standardelor etice și deontologice în mediul academic și politic din România.

În România, au existat mai mulți politicieni acuzați de plagiat în ultimii ani. Printre aceștia se numără fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Justiției Tudorel Toader și fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here