După patru ani de procese, judecătorii Curții de Apel Cluj au decis, luni, 23 octombrie 2017, ca ferma de cai construită cu o autorizație de construire ilegală să fie demolată. Magistrații au decis să admită recursul înaintat de mai mulți localnici din Apahida, care au terenuri în zona unde a fost construită herghelia și să anuleze autorizația de construire. În plus, judecătorii au mai decis ca ferma să fie demolată iar Primăria Apahida să plătească, în solidar, cu proprietarul fermei de cai și cu o persoană fizică suma de 12.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată, scrie ziardeapahida.ro.

”Admite recursul declarat de reclamanţii Câmpean Maria. şi Rocaș Viorel Olimpiu împotriva sentinţei civile nr. 2752 din 05.10.2016 pronunţată de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 10823/117/2013 pe care o casează parţial şi rejudecând admite acţiunea formulată de reclamanţi. Anulează autorizaţia de construire nr. 86/26.06.2013 emisă de către Primarul Comunei Apahida şi dispune demolarea construcţiilor edificate în baza acestei autorizaţii. Obligă pe pârâţii CLUB SPORTIV HIPIC ROYAL MSD SPORT, Suciu Rodica. şi primarul Comunei Apahida să plătească reclamanţilor Câmpean Maria şi Rocaș Viorel Olimpui, în solidar suma de 12.772 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge recursul declarat de pârâţii C.S.H.R.MSD S şi S.R. împotriva sentinţei de mai sus. Definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţa publică azi 23.10.2017”. – sentința Curții de Apel Cluj.

Până în prezent Primăria Apahida a cheltuit cu avocaţii pentru a se apăra în acest proces suma de 30.000 de lei, la care se adaugă suma de 12.772 lei, reprezentând cheltuielile de judecată care trebuie achitate.

În cursul lunii octombrie 2016, Tribunalul Cluj a dat o soluţie, în coadă de peşte, fără a se pronunţa asupra cererii de demolare a fermei de cai. Atunci, judecătorul a dispus anularea autorizaţiei de construire.

Apahidenii care au câştigat procesul au declarat pentru ziardeapahida.ro că se vor adresa unui executor judecătoresc şi vor cere demolarea fermei de cai construită ilegal.

”Dacă se va construi acel imobil legea prevede că în jurul acestuia trebuie să se nască o zonă de protecţie, adică la mai puţin de 500 de metri de zona unde se depozitează deşeurile respective, dvs nu veţi mai putea construi nimic, decât să faceţi agricultură. Perversitatea situaţiei o reprezintă faptul că în noul PUG, toată zona va intra în intravilan, cu regim de zonă de locuinţe, iar proprietarii se vor putea uita la nişte terenuri pe care se puteau construi imobile cu destinaţie de locuințe, dar pe care nu se mai poate construi nimic deorece primarul şi Primăria Apahida au permis să se construiască clubul hipic”, a spus avocatul Răzvan Bălosu, cel care i-a apărat pe apahidenii care au câştigat procesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.