
Ieri, Curtea de Apel Cluj a desființat definitiv decizia CNSC prin care se suspendase licitația pentru studiul de fezabilitate din cadrul proiectul metroului clujenilor.
Inițial, licitația a fost câștigată de asocierea Metrans- Systra- SWS Engineering, însă a fost contestată pentru că una dintre aceste societăți a relizat și caietul de sarcini al licitației.
Licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul metroului din Cluj Napoca a fost contestată. Metroul SA, societatea care a formulat contestația, atrage atenția asupra faptului că oferta depusă a fost mai mică decât cea a consorțiului care a câștigat contractul de 30 de milioane de lei, fără TVA. De asemenea, cei de la Metroul SA spun că, de fapt, oferta consorțiul câștigător ar fi trebuit respinsă din start deoarece din el face parte și societatea care a realizat caietul de sarcini al licitației.
Potrivit contestației depuse, cei de la Metroul SA atrag atenția asupra faptului că au avut o ofertă mai mică decât cea care a fost declarată câștigătoare.
”Vă rugăm să observați că în speța de față valoarea ofertei declarate câștigătoare este de 30.186.000 lei. Valoarea ofertei subscrisei este de 29.385.182,92 lei. Prin urmare, autoritatea contractantă va plăti în plus, pentru executarea contractului de achiziție publică, suma de 800.817,08 lei, în condițiile în care, motivele pentru care oferta subscrisei a fost depunctată sunt artificiale și nu sunt susținute de niciun argument pertinent”, arată contestația depusă de Metroul SA.
De asemenea, reprezentanții firmei contestatoare atrag atenția asupra unui fapt pe care Gazeta de Cluj îl prezenta în urmă cu două săptămâni. Anume că firma Metrans Egineering SRL, care a primit prin atribuire directă contractul de pentru realizarea caietului de sarcini al licitației contestate, se numără printre firmele care fac parte din consorțiul câștigător. Acest fapt ar fi trebuit, în opinia contestatorilor, să ducă la eliminarea din cadrul licitației a consorțiului respectiv de firme.
Însă, potrivit deciziei emise de Curtea de Apel Cluj, „admite în parte plângerile formulate de petenţii: 1. M E SRL, membru împuternicit să reprezinte Asocierea S E SPA – S-M E SRL, plângere ce face obiectul dosarului 949/33/2019 al Curţii de Apel Cluj şi 2. Mun. C-N, ce face obiectul dosarului 958/33/2019 al Curţii de Apel Cluj (dosare conexate), ambele formulate împotriva deciziei CNSC nr. 2301/C3/2019, pe care o modifică în parte în sensul că respinge contestaţia formulată de SC M SA şi pe cale de consecinţă menţine raportul procedurii nr. 554410/29.10.2019 emis de Municipalitatea Cluj Napoca”, arată soluția pe scurt a instanței.
Cine crede că după 3 1/2 ani, adică la finalul studiilor de pre-feza și de fezabilitate, se vor demara lucrările, e un naiv iremediabil. Perioada va coincide cu sfârșitul unui ALT (al câtelea?) mandat boc, iar studiile vor deveni doar alte hârtii prăfuite închise într-un dulap de fier din Primărie.
Așa ne trebuie dacă nu ne documentăm măcar la nivel elementar, înainte să votăm:
https://clujulnou.blogspot.com/2020/02/esenta-lui-boc-sau-ce-trebuia-sa.html