Vasile Coman, un pensionar de peste 70 de ani din Vișeul de Sus, este somat de Curtea de Apel Cluj să plătească 3.000 de lei (cheltuieli de judecată) și 6.000 de lei (amendă penală) în urma unui proces care a fost judecat la Curtea de Apel Cluj pentru terorism.

Anul trecut, judecătorul Iuliana Moldovan de la Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Vasile Coman, un bătrân de 70 de ani din Vișeul de Sus, la doi ani și trei luni de închisoare pentru acuzația de terorism. Omul a făcut apel, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a schimbat pedeapsa cu închisoarea într-o amendă penală de 6.000 lei. Coman spune că a fost condamnat fără ca procurorii să depună vreo probă concludentă la dosar.

El a fost acuzat că ar fi instalat în toaleta Tribunalului Maramureș o bombă artizanală care s-a dovedit că, de fapt, erau niste cilindri de hârtie umpluți cu pământ.

Bomba artizanala pe care ar fi instalat-o Vasile Coman în toaleta Tribunalului Maramureș

Bătrânul spune că a primit amenda penală fără ca acuzațiile de terorism să fie probate în vreun fel. ”La București, unde a fost rejudecat dosarul, martorii aduși cu mandat au declarat că nici măcar nu m-au văzut în ziua respectivă. De la tribunal au spus că în ziua respectivă nu funcționau camerele de vedere, așa că nu au imagini cu mine. Practic, la dosar nu era nicio probă, imagini, amprente, urme de pași, nimic! La proceulul de la Cluj judecătoarea nici măcar nu m-a lăsat să vorbesc, că am avocat din oficiu. Însă pe hol i-am surprins pe avocatul de serviciu și pe procurorul de ședință conversând amical. Când m-au văzut s-au comportat ca niște elevi prinși de profesor la fumat!”, spune Vasile Coman.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here