Curtea de Apel Cluj a respins definitiv contestația făcută de Crețu Silviu Cristinel împotriva deciziei de arestare pentru 30 de zile.

Fost vicepreședinte al CJ Suceava și mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, baronul liberal de Suceava, Silviu Crețu a fost arestat de procurorii DNA într-un dosar de corupție.

”Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Crețu Silviu Cristinel împotriva încheierii penale nr. 508/C/3.05.2022 pronunţate de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 1905/117/2022. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă pe contestator la plata sumei de 200 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare în prezenta cale de atac. Definitivă.”, arată soluția pe scurt a instanței.

El este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru luare de mită și trafic de influență, fiind acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri 40.000 de euro.

„La începutul lunii decembrie 2020, Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro”, potrivit unui comunicat al DNA. Acesta ar fi promis că „va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

În perioada 16 – 29 martie 2022, „Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava”, arată DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here