Alexandru Moldovan Bîrlean, tânărul din Câmpia Turzii care a fost prins în aprilie 2018 că ridica aproape 10 kg de cannabis aduse de un autocar din Spania scapă din Penitenciarul Gherla. Curtea de Apel Cluj a dispus marți, 29 ianuarie, înlocuirea arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. De asemenea, pe timpul cât se află în control judiciar, Alexandru trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Cluj Napoca, jud. Cluj, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de acesta.

d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată;

e) să comunice, periodic, informaţii relevante cu privire la mijloacele sale de existenţă.

În cazul în care inculpatul încalcă obligațiile menționate mai sus, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu cea a arestului la domiciliu sau a arestului preventiv.

Ce spunea DIICOT

”La data de 01.04.2018  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului MOLDOVAN BÎRLEAN ALEXANDRU, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că la data de 01.04.2018, în jurul orelor 01,00 – 02,00, inculpatul Moldovan Bîrlean Alexandru a fost surprins în flagrant pe raza municipiului Cluj-Napoca, în timp ce ridica un colet trimis din Spania care conținea cantitatea de 9,94 kg cannabis.

La aceeaşi dată, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului au fost identificate mai multe bunuri, respectiv pungulițe cu urme de substanțe, semințe de cannabis, precum și un cântar electronic.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca”, transmitea DIICOT anul trecut.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here