revocare csm curtea de apel Lia Savonea

Ieri, magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins solicitarea de iniţiere a procedurii de revocare din funcție a, Liei Savonea șefa CSM, nefiind întrunită majoritatea cerută de lege.

Potrivit unei poziții oficiale emise de Curtea de Apel Cluj, „la sediul Curţii de Apel Cluj s-a întrunit, marţi, Adunarea Generală a Judecătorilor, la solicitarea unei treimi din numărul judecătorilor Curţii de Apel Cluj, pentru discutarea iniţierii procedurii de revocare a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru ales în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Solicitarea a fost respinsă, întrucât nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege”, se arată în comunicat.

Revocarea a plecat de la Brașov

Procedura de revocare din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a Liei Savonea a fost iniţiată de Curtea de Apel Braşov. Întrebat de către corespondentul MEDIAFAX dacă magistraţii Curţii de Apel Braşov au iniţiat procedura de revocare din funcţia de membru CSM a Liei Savonea, Cosmin Dicu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a răspuns.

„Într-adevăr s-a discutat în Adunarea Generală a judecătorilor Curţii şi s-a votat în sensul iniţierii unei astfel de proceduri. Vor fi anunţate celelalte curţi de apel şi va trebui ca cele 15 curţi, inclusiv Curtea de Apel Militară, să voteze dacă sunt de acord sau nu cu această procedură”.

Savonea spune că a respectat legea

În replică, preşedintele CSM, Lia Savonea, spunea că respectă opiniile colegilor de la Braşov, subliniind că a respectat mandatul plenului şi dispoziţiile legale atunci când a sesizat Guvernul pentru adoptarea OUG 7.

„Respect opiniile colegilor mei. Sunt în măsură să răspund la orice îmi cer, la orice imputare mi-ar face în orice moment şi nu le comentez. Le respect. Aştept să-şi finalizeze demersul şi apoi urmăm procedurile prevăzute de lege. În mod clar am respectat atât mandatul plenului, cât şi dispoziţiile legale, atât la discuţiile care au avut loc la Guvern, cât şi în procedurile interne, atunci când am sesizat Guvernul României pentru adoptarea OUG”, spunea preşedintele CSM, Lia Savonea.

Judecătorul Lia Savonea a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în decembrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here