Curtea de Apel Cluj a respins plângerea penală făcută de Primăria Timișoara împotriva inspectorului Curții de Conturi Mariana Ciulei.

”În temeiul art341 alin6 lita Cpp respinge ca inadmisibilă plângerea formulată de către petenţii Municipiul Timișoara şi Primarul Timișoarei împotriva ordonanţei emise la data de 1102018 în dosarul 133/P/2016 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj Obligă petenţii la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de câte 500 lei fiecare Definitivă Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu”, arată soluția pe scurt a instanței.

Un control efectuat în 2014 de Curtea de Conturi la Primăria Timişoara avea să scoată la iveală nereguli grave în contractele de gestiune a spaţiilor verzi. Pentru neregulile descoperite la Primăria Timişoara, Curtea de Conturi i-a sesizat şi pe procurorii DNA care au ridicat acte din primărie pe această temă. Surse din Primăria Timişoara au declarat pentru „Adevărul” că la doi ani de la controlul Curţii de Conturi, primăria a pregătit împotriva Marianei Ciulei, auditoarea care a întocmit raportul, o plângere penală pentru abuz în serviciu şi întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Primarul Nicolae Robu a confirmat depunerea unei plângeri penale împotriva auditoarei, care se şi judecă în prezent cu Curtea de Conturi după ce a fost sancţionată disciplinar, tot pentru că ar fi avut un comportament abuziv, cu ocazia unui control efectuat la Parchetul de pe lângă Tribunaul Timiş. „Eu sunt convins că toată abordarea acestei cucoane, care nu ştiu în ce împrejurări a ajuns auditor la Curtea de Conturi, a fost una abuzivă, care a făcut foarte mult rău oraşului. Abordarea ei nu are nicio legătură cu legea. Nu vorbim despre lipsă de profesionalism, ci despre abuz pur şi simplu, despre sfidarea legii. Această doamnă a fost dată afară o dată de la Curtea de Conturi. Am înţeles că a câştigat în instanţă pe vicii de procedură şi a fost reîncadrată. Acum a fost din nou sancţionată. Este în afara oricărei cunoaşteri profesionale. Dacă ar fi pusă la un examen de specialitate, cred că s-ar lua cu mâinile de cap cei care i-ar corecta lucrarea pentru că realmente nu ştie nimic”, a tunat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.
Între timp, Curtea de Conturi a României de la nivel central, a validat raportul privind finanţarea cluburilor sportive cu bani de la bugetul local. Practic, o comisie din cadrul Curţii de Conturi de la nivel central a considerat că auditoarea a avut dreptate în privinţa cluburilor sportive, greşind doar în privinţa Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, a cărei finanţare poate continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here