Deși au fost contractate imediat după declararea stării de urgență și au fost aduse în țară de luni bune, aproape 900.000 de combinezoane complete din Coreea și 400.000 de măști scumpe, special concepute pentru cadrele medicale, au fost găsite stând în depozitele DSU.

La un control făcut la Departamentul pentru Situații de Urgență, Curtea de Conturi a descoperit mari stocuri rămase în depozite, susține un document oficial, intrat în posesia jurnaliștilor de la Libertatea.

”Jumătate din combinezoanele aduse de la firma UPC LTD Korea se află încă în stoc la data de 15 iunie 2020”, deși la achiziționarea lor, în urmă cu trei luni, s-a folosit argumentul urgenței extreme, au constatat auditorii publici. În cazul acestui contract, s-au găsit în depozit aproximativ 900.000 de costume complete, care n-au fost trimise în spitale.

Unul dintre depozitele principale este cel al IGSU de la Mizil.

Același lucru, stocuri mari din produse cumpărate pe repede înainte, chiar la jumătatea lui martie, și livrate imediat sau în interval de o lună, l-a descoperit Curtea de Conturi și în cazul măștilor supraevaluate pentru medici, în cazul contractului firmei bucătăresei din Giurgiu, finanțată cu bani din Abu Dhabi.

Citește și: Masonul de la Academia SRI, dezvăluiri despre licitația pentru măștile IGSU: ”Am auzit că Iohannis sau Orban ar fi intervenit”

În cazul măștilor FFP2, plătite de IGSU firmei lui  Cătălin Hideg, 59% dintre măștile profesionale FFP2, aproape 400.000, erau în depozite și nu în spitale pe 15 iunie, la trei luni de la semnarea contractelor, conform constatărilor Curții de Conturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here