Pasionaţii de gătit ştiu că pentru a prepara adevărate delicii culinare, pe lângă ingrediente de cea mai bună calitate, este nevoie de o serie de alte condiţii. Nu vei putea prepara un fel de mâncare sofisticat, dacă nu dispui de cratiţa şi ustensilele potrivite manevrării corecte a ingredientelor, sau de sursa de căldură care va intensifica cel mai bine gustul, facilitând obţinerea rezultatului scontat.

În ce prepari mâncarea preferată?

Nu de puţine ori vei auzi teoria conform căreia preparatul culinar nu este bun, deoarece nu a fost gătit în cratiţa sau oala potrivită. Tocmai de aceea, este recomandat ca atunci când eşti pasionat de gătit şi vrei să îţi surprinzi familia şi prietenii cu gusturi apetisante, să acorzi o foarte mare atenţie procurării vaselor, ustensilelor şi accesoriilor de bucătărie.

Ceaunul, piesă esenţială în activitatea ta culinară!

A procura un ceaun de calitate, reprezintă un pas esenţial în activitatea ta de bucătar. Piaţa de specialitate te întâmpină cu o gamă foarte variată de modele, atât ca volum, cât şi ca destinaţie şi materiale din care sunt fabricate, astfel că indiferent ce preferinţe culinare ai, vei descoperi rapid ceaunul portivit. Vei opta pentru un ceaun din fontă, atunci când vrei să prepari mâncăruri laborioase care necesită mult tratament termic, precum tocăniţele, ciorbele de burtă, dar şi mămăliga, fonta deţinând proprietăţile de a se încinge uniform şi de a menţine căldura pentru mult timp. Pentru prepararea ciorbiţelor de legume sau a mâncărurilor care nu necesită multă preparare termică, poţi alege un ceaun din oţel inoxidabil sau emailat. Dacă îţi plac preparate din peşte, atunci vei alege ceaunul special pentru peşte, uşor de folosit chiar pe malul lacului, atunci când mergi la pescuit. Este foarte important unde vei întrebuinţa ceaunul, existând modele destinate uzului în exterior, pe suport sau folosirii pe flacăra aragazului. Odată cu ceaunul ales, poţi procura accesorii precum capace, strecurători, trepiede sau chiar sobe destinate gătirii în aer liber.

Creează-ţi condiţii optime pentru gătit!

Manevrarea multor ingrediente, folosirea veselei şi a ustensilelor de bucătărie, prepararea succesivă a mai multor feluri de mâncare, toate presupun o activitate foarte intensă, însă necesită şi existenţa condiţiilor optime de lucru. Astfel, dacă ţi-ai construit o bucătărie de vară, în care să te bucuri în voie pentru pasiunea ta pentru gătit, a alege să montezi un hidrofor modern şi adaptat spaţiului şi condiţiilor tale, va reprezenta un ajutor substanţial, creându-ţi condiţiile optime în care tu să-ţi desfăşori activitatea. Accesul la apă curentă, electricitate şi la sursa de foc, sunt principalele condiţii de bază pe care trebuie să le îndeplinească un spaţiu destinat gătitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.