Dacian Cioloş a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a fost repartizat, ca militar în termen, la Securitate şi printre obiectivele supravegheate a fost şi o intersecţie despre care a aflat ulterior că era de fapt strada care ducea spre casa Doinei Cornea, în contextul acuzaţiilor lui Tăriceanu.

”Domnul Tăriceanu se foloseşte de orice simbol pentru a încerca să mai câştige capital politic. Pare că a descoperit acum nişte secrete uluitoare care sunt de fapt lucruri pe care eu le-am spus public cu sinceritate. De altfel, faptul că cel care atacă pe astfel de subiecte e cineva care a profitat din plin de regimul comunist arată cât de lipsit de simţul proporţiei a ajuns să fie dl Tăriceanu.

Să revenim la tinereţea mea. Cazul pomenit de Tăriceanu e un bun exemplu pentru cât de sinistru a fost regimul comunist şi lumea în care trăiam. Am fost militar în termen, repartizat la o unitate militară care aparţinea de Ministerul de Interne de atunci. Se numeau trupele de Securitate, cele care au devenit după Revoluţie actuală Jandarmerie. Misiunea noastră de militari în termen era să asigurăm pază la obiective publice. Printre multele obiective la care am fost repartizaţi a fost şi supravegherea unei intersecţii, despre care am aflat mai târziu că era de fapt stradă care ducea spre casă doamnei Cornea”, a declarat pentru MEDIAFAX Dacian Cioloş.

”Lor le datorăm în mare măsură demnitatea noastră că naţiune, şi în memoria lor trebuie să ne continuăm visul european, să ne cerem şansă noastră la dezvoltare în mijlocul familiei europene şi nu la marginea ei, acolo unde dl Tăriceanu şi guvernarea din care face parte ne tot împing. Cred că a te folosi în campanie electorală de un simbol al luptei anticomuniste este un lucru meschin care nu cinsteşte memoria acestor luptători”, a adăugat Cioloş.

Citește și: Tăriceanu: Cioloş, fost militar în trupele de Securitate, era paznic la poarta dizidentei Doina Cornea

1 COMENTARIU

  1. Ce ii tot dau unii pe tema
    ,ce a facut ciolos în armată? A fost un soldat ca multi altii,si a facut santinelă unde la pus ofițerul,ce vroia ti sa faca ? Sa refuze,sa faca circ,habar nu avea cine i D.Cornea,l a pus pe strada acolo a stat,daca l punea sa stea călare pe calul lui M.Viteazu acolo îl găseai.Daca vrei sa combați ti un om nu l ataci cu baliverne de genul asta,poate asa procedează un fatalau> travestit cu coaie îmbrăcat cu fusta si tocuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here