Dacian Cioloș s-a înscris în cursa pentru șefia grupului în Parlamentul European Renew Europe („Înnoim Europa”).Liderul PLUS a declarat că va rămâne activ și în viața politică din România.

„ Da, confirm. Și confirm și faptul că voi rămâne activ în politica din țară pentru că obiectivul nostru principal ca Alianță rămâne să câștigăm guvernarea anul viitor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dacian Cioloș.

Grupul ALDE a anunţat, într-un mesaj pe Twitter, că se va numi „Înnoim Europa”. Ulterior Dacian Cioloş a precizat într-o postare pe Facebook că Alianţa USR-PLUS este pregătită ca alături de ALDE, En Marche să ajute la construirea unei Europe puternice şi moderne.

Guy Verhofstadt a anunţat reformarea grupului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din PE şi dorinţa de a forma o altă alianţă politică.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din mişcarea „Renaşterea europeană” propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. De asemenea, Alianţa USR-PLUS vrea să adere la noul bloc, alături de Ciudadanos din Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here