Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat la Realitatea TV anunţul Oanei Maria Bogdan despre desființarea proprietății, dar şi faptul că liderul partidului PLUS, Dacian Cioloș, a nominalizat-o pe aceasta drept „forța motrice” a formaţiunii. În acest context, Guşă a lansat şi dezvăluiri despre tinereţea celui care a fost premierul României, scrie evz.ro.

”Eu sunt profesor la bază, dacă vreo elevă de a mea din ciclul gimnazial sau din liceu ar fi emis asemenea idei, le priveam cu îngăduință, ca urmare a unor lecturi sumare pe care le-ar fi avut despre lume și viață. În schimb, afirmația asta a lui Cioloș, că o recunoaște pe domnișoara respectivă ca o forță motrice a unui partid, trebuie să ne pună pe gânduri. Sigur, cu un ochi râdem, dar dacă suntem responsabili cu celălalt plângem, pentru că această forță mortice a lui Cioloș, emițând asemenea idei de elevă de clasa a IV-a și fiind confirmată că a contribuit la echipa executivă a PLUS, care își propune să conducă România, asta e ceva deja extrem de îngrijorător”, a spus Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

”Această forță politică din jurul lui Cioloș este formată și din oameni săraci cu duhul sau care nu au studii corespunzătoare, sau au făcut facultatea mai mult sau mai puțin cu frecvență, dar acest eveniment trebuie să îl marcăm ca fiind extrem de ciudat, un mare accident pentru partidul lui Cioloș și pentru alianța asta a lor cu USR, ce vor să facă ei, care ne confirmă faptul că aveam de a face cu oameni care habar nu au de cum e politica, habar nu au de nevoile românilor și cred că din acest moment se poate discuta de necesitatea reîncărcării acestei alianțe cu altcineva, iar ipoteza pe care noi am emis-o prima dată că fără Laura Codruța Koveși pe liste vor muri pe glie, devine o ipoteză din ce în ce mai clară, pentru că Cioloș emite jos, liderii, precum această domnișoară, emit nu doar jos ci în afara oricărei dezbateri politice cu idei pe care o fată inteligentă din școala generală le-ar putea emite, în condițiile în care putem să o scuzăm că nu ar știi cum este alcătuită lumea. Însă ciudățenia acestor idei, îl așează pe Dacian Cioloș personal, într-o postură extrem de delicată și incomodă”, a mai precizat consultantul politic.

Mai mult decât atât, Dacian Cioloș ar fi făcut parte din grupul lui Gregorian Bivolaru.

”Toate informațiile legate de apartenența lui la grupurile din jurul gurului Gregorian Bivolaru, cu ceea ce se spune, și care el nici nu a negat nici nu a confirmat, oameni care se întâlneau să facă spirale, să creadă în fel de fel de duhuri, urinoterapie și alte lucruri… Această declarație îl așează acolo. Sigur, ei nu sunt de blamat că se organizează, apropos de ceea ce fac ei în afara scenei politice. Acest grup al gurului Bivolaru din care au făcut parte și alte personaje ca Monica Macovei sau Cristina Guseth de la Freedon House, așa gândesc ei în privat. Sunt oameni care nu se pot acomoda și nu pot socializa în societatea normală și atunci își crează acest gen de balansere, în care să trăiască după regulile lor, în care animalele nu trebuie să intre în sistemul zootehnic, în care agricultură nu ar mai trebui să facem, în care să renunțăm la familia tradițională și să trăim în grupuri, cam cum ne inspiră discuțiile dintre noi, astea sunt lucruri care pe Dacian Cioloș îl crucifică pentru că aceste date despre grupurile din care el a făcut parte, între cei care sunt cunoscători, de la politicieni, consultanți, analiști, servicii secrete, ele sunt binecunoscute, nu s-au jucat până în acest moment tocmai pentru că există un anumit plan ca prin această mișcare USR plus PLUS să fie pus în difcultate un PNL greoi, fără idei, cu lideri îmbătrâniți și un președinte Klaus Iohannis care își dorește al doilea mandat, dar preferă să schieze cât mai multe weekenduri și își aduce un mare deserviciu. Concluzia este că avem de a face în grupul celor din jurul lui Cioloș cu cineva cu un comporatament dezaxat, dar cu o imagine publică bună, ceea ce din nou așează România din punct de vedere electoral într-o zonă care nu este convenabilă pentru că să ai oameni atât de slab pregătiți, dar cu succes electoral, nu ești confortabil ca român, să vezi ca așa se construiește piața politică. Este o mare lovitură, descoperire pentru cei care și-au pus speranța că aștia ar fi oamenii noi în politică. Bineînțeles că avem nevoie de oameni noi în politică, bineînțeles că grupul din jurul lui Dragnea este ultra, mega nociv, dar așa ceva nu se poate agrega ca o alternativă politică. Cu un ochi trebuie să râdem, dar cu un ochi trebuie să plângem”, a precizat Cozmin Gușă.

3 COMENTARII

 1. Dacian Cioloș reacționează la controversa provocată de comentariul Oanei Bogdan.
  Controversele au pornit de la un comentariu din decembrie 2018, în care Oana Bogdan afirma că „un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pamânt. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele.”
  Ulterior, ea a spus că nu a pledat pentru deposedarea forțată de proprietate a oamenilor sau pentru confiscarea bunurilor, ci pentru mai multă responsabilitate comunitară față de bunurile comune.
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/dacian-ciolos-reactioneaza-la-controversa-provocata-de-comentariul-oanei-bogdan-1093531

 2. Gusa e profesor !! :)))
  Ba profule …nu ai cultura in izmene….??? John Lenon aparea la tv. si avea o melodie IMAGINE !!!
  Imagineaza-ti ca nu sunt tari……tararararaaaa
  Imagineazat-ti ca nu sunt PROPRIETATI ….pipipipi paaa… ( sunte de pian..)
  Ai inteles ceva mai gusa ???- Asta ne spune LENON !! L-ai fi privit si pe el cu ingaduinta ??
  :))))))))))))))))) – sstai ca ma doare burta de ras…..profesore ,,la baza”…..Ai uitat sa spui la ce materie esti ,,la baza”….nu exista o profesie de ,,profesor”….simplu. Spune si tu ce ,,baza”” ai ca sa vedem daca esti o somitate care are caderea sa emita opinii in materie de proprietate si de ,,lectura” !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here