Din seria ”Cu ce se mai ocupă judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României” poate fi desprinsă decizia de a dispune că pisicile și câinii vor fi vaccinați antirabic gratuit.

”În urma eforturilor depuse de peste 7 ani, acestea ajung să se concretizeze prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din data de 28.01.2021 care instituie gratuitatea și obligativitatea vaccinului antirabic a câinilor și pisicilor.

     Am procedat la demararea procesului începând cu anul 2014, moment în care Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A) a condiționat vaccinul gratuit de plăți secundare – “la libera negociere”.

Cum ne vaccinăm animalele?

    Este o procedură simplă,  realizată prin prezentarea alături de carnasierele domestice la medicul veterinar. Se va alege un medic veterinar concesionar – http://www.ansvsa.ro/blog/wpfb-file/medici-veterinari-concesionari-pdf/, aceștia având obligația de a efectua vaccinul, putând fi găsiți în orice localitate.

    Acesta va fi obligatoriu și gratuit, fiind sponsorizat de Programul de eradicare supraveghere și control a bolilor transmise de la animal la om, numite zoonoze(aici RABIA).Reprezintă un program UE semnat de România la aderare, care totuși a fost neaplicat complet și privatizat parțial până în prezent.

    Respectivul program începe a se desfășura din luna octombrie până în luna februarie. Proprietarii care dețin pui născuți pot solicita efectuarea vaccinului și după încheierea lunii curente, ca vaccin de completare”, arată un comunicat al readc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here