Dan Barna arată către liberali cu ancheta Rise Project. Liderul USR susține că ancheta a avut impact asupra rezultatului de la alegerile prezidențiale. Cu toate că nu știe exact cât a avut de pierdut, useristul crede că „s-au aliniat foarte multe forțe“ pentru a-i împiedica intrarea în turul II.

”Nu știu în ce măsură a schimbat ceva ancheta Rise Project, nu știu, nu cred. Nu spun că din cauza aceasta (n-am ajuns în turul II n.r.), doar am constatat că s-a consumat mult efort ca să nu existe deranj în turul II. Acum toată lumea este mulțumită, sper să existe dezbateri, oamenii vor alege varintele de viitor, vom alege (…) Ca să fiu și mai clar: faptul că n-am ajuns în turul II se datorează faptului că n-am ajuns cu mesajul la suficienți oameni și asta este și o vină a mea. Faptul că am fost atacați, că am fost atacți cu minciuni, dar asta este campania electorală în România (…) Miza a fost, că știau că nu e nimic rău în activitatea mea anterioară, știau de 3 ani că nu este nimic, dar miza a fost să creeze percepția că sunt toți la fel, că nu există o clasă politică nouă.

În ancheta Rise, acuzațiile erau false, subtitlurile alea erau mincinoase. N-a existat nici fraudă, n-a existat nicio corecție, toate alocările s-au făcut de către Ministerul Fondurilor Europene. Subtitlurile erau de o evidentă rea credință, inclusiv de la Minister s-a spus că n-a existat un conflict de interese. Evident, mesajul ăsta n-a mai fost rostogolit pentru că nu ajuta cauza, dar asta este campania electorală, acestea sunt vechile partide, așa funcționează. Adică, ce să spun că m-au sunat PNL-iști să-mi spună: asta este, așa e în politică, obișnuiește-te, adică, cumva cerându-și scuze.

Acel material a contat în rezultatul final, că a fost comandat este declarația ta (Dragoș Pătraru n.r.), eu n-am ce să comentez pentru că nu am dovezi (…) Nu pozez într-o victimă, doar constat că s-au aliniat foarte multe energii pentru a nu ajunge în turul II.”, a spus Dan Barna, în cadrul emisiunii ”Cafeneaua Nației”, de la Prima TV, potrivit cotidianul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here