Fostul parlamentar Dan Şova a declarat, miercuri noaptea, după ce a fost eliberat din Penitenciarul Jilava în urma contestării alcătuirii completurilor de 5 judecători, că a fost condamnat cu o decizie de 3 la 2, iar judecătorul care a făcut diferenţa nu trebuia să fie în complet.

„Decizia Curţii Constituţionale a stabilit că acel complet care m-a condamnat a fost nelegal constituit. O singură remarcă am de făcut: am fost condamnat cu o decizie de 3 la 2 în care doi judecători m-au achitat, iar judecătorul care a făcut diferenţa este exact cel care nu trebuia să fie în complet.

Este vorba despre o faptă pe care nu am comis-o. Nu m-am aşteptat la acea decizie (de condamnare -n.r.). În măsura în care Înalta Curte era obligată să respecte decizia Curţii, da, mă aşteptam (să fiu eliberat acum -n.r).

Nu o să discut propriu-zis despre închisoare pentru că nu e o chestiune de povestit, a fost o experienţă umilitoare, repet, pentru că am fost nevoit să vin în detenţie pentru o faptă pe care nu am comis-o”, a declarat Dan Şova.

Sursă: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here