Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a atras atenția asupra traficului infernal de care se plâng tot mai mulți clujeni. Tarcea a vorbit despre necesitatea schimbării mentalității clujenilor și renunțarea la mașini.

„Soluții miraculoase de a rezolva problema traficului nu sunt. Uitați-vă și la alte state care au făcut aceste analize timp de 50-60 de ani de zile. Prioritatea numărul unu acolo este transportul în comun, mijloacele de transport alternative și culoarele pietonale și abia după aceea, mașina.
Eu nu aș vrea să se supere clujenii pe noi, deoarece sunt anumite categorii de oameni la care mașina le este indispensabilă. Dacă un clujean vrea să meargă să își cumpere un frigider sau alte cumpărături, evident că nu trebuie să folosească mijloacele de transport în comun. Nu toată lumea trebuie să meargă cu mașina și nu toată lumea trebuie să meargă cu mijloacele de transport în comun”, a declarat Dan Tarcea, marți, la un post de radio.

Viceprimarul îi îndeamnă pe clujeni să nu folosească mașina decât dacă este neapărat nevoie.

„În condițiile în care, în acest moment există atâtea mașini în municipiu, nu ai cum să faci străzi suficient de late încât să încapă toate. Nici măcar centura metropolitană nu va rezolva problema traficului pentru că mașinile vor fi tot în cartiere. Nu dispar mașinile dacă noi nu ne schimbăm mentalitatea. Dacă noi acasă mai avem câte 2-3 mașini în fiecare familie, până când nu înțelegem că trebuie să renunțăm, să lăsăm mașina numai pentru concedii sau ca să mergi să îți vizitezi părinții, nu se poate rezolva această problemă. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea”, a mai spus viceprimarul.

Și primarul Emil Boc a discutat săptămâna trecută despre acest subiect, subliniind că mașina nu este pentru a circula zilnic, ci doar în situații speciale. 

„Dacă nu ne schimbăm mentalitatea, Clujul va rămâne mereu aglomerat. Se va ajunge cât de curând la concluzia că ajungi mai repede fără mașină. Lumea trebuie să își schimbe mentalitatea, mașina în esență nu este pentru a circula zi de zi cu ea în oraș.

Mergi când ai o treabă importantă, când ai de cumpărat ceva cu care numai cu mașina poți să aduci, dar pentru viața de zi cu zi trebuie să ne gândim la modalitățile alternative la mașină. Din nefericire, asta este viața în toate orașele din lume, nu doar în Cluj-Napoca. Nu doar noi avem această problemă”, a declarat Emil Boc, în urmă cu câteva zile.

Citește și: Sponsorii politici ai lui Emil Boc țin poliția clujeană în chirie și renovează sediul DNA Cluj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here