Sursa foto: Cluj Tourism

Viceprimarului Dan Tarcea a declarat la un post de radio local că va milita pentru păstrarea Crucii de pe Cetățuie, după ce în spațiul public a apărut informația cum că va fi demolată.

“Voi milita să nu fie dată jos crucea, urmează să vină proiectul la avizat. Pe Cetățuie este un proiect de mari dimensiuni, sunt 54.000 de metri pătrați pe versantul sudic, 70.000 de metri pătrați pe platoul nordic și 15.000 de metri pătrați în incinta fortificată. Așteptăm să vedem propunerile, eu sunt pentru păstrarea crucii”, a spus Tarcea.

Potrivit proiectului de modernizare a Cetățuii, se va amenaja parcul pe versantul sudic, platou nord și parcul aferent fortificației. Totodată vor fi plantați peste 1.000 de arbori și se vor amenaja 26.500 de metri pătrați de spații pietonale. Sunt prevăzute 110 locuri de parcare pentru biciclete și trotinete, unde se vor instala 7 stații de încărcare mașini electrice și 11 pentru biciclete și trotinete electrice.

Mai mult, mașinile nu vor mai avea acces pe cetățuie și dispare parcarea din spatele hotelului Belvedere, dar și Monumentul Eroilor. Vor fi amenajate şi două parcuri pentru copii, cu mobilier pe categorii de vârstă, sau terenuri de sport. Nu în ultimul rând, vor fi amplasate şi terase sezoniere. Proiectul prevede şi reamenajarea Turnului Paraşutiştilor, scrie Zcj.ro.

Citește și: Patronii clădirilor istorice de pe Cetățuie vor să tragă niște garduri peste spațiile verzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here