Europarlamentarul român, Daniel Buda, a participat în acest weekend la cea de-a XVIII-a Conferință a Asociației Bioagricultorilor din România Bioterra, organizată la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

„Am dezbătut alături de domnul Iuliu Winkler, europarlamentar și domnul Lóránd Fülöp, secretar de stat de la Ministerul Mediului, Apelor și pădurilor, transformarea sectorului agricol. Am vorbit despre oportunitățile și provocările agriculturii ecologice, care nu sunt puține de ambele părți, în așa fel încât să ne putem face cu toții o imagine despre implicațiile acestui tip de agricultură. Securitatea alimentară trebuie să fie privită dintr-un dublu aspect: oamenii au nevoie de alimente atât din punct de vedere cantitativ cât și accesibil ca prețuri. Altfel, prin foamete, se va ajunge la o migrație masivă căreia îi vom face cu greu față, foametea fiind elementul care determină cel mai mult migrația.
Atunci când luăm decizii la nivel european trebuie să luăm în considerare situația socială diferită a oamenilor. Nu toți oamenii își permit în acest moment alimente bio. Noi trebuie să luăm decizii pentru ca oamenii să aibă în primul rând acces la alimente în general, pe piață”, a precizat Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj a amintit de faptul că atunci când se discută despre agricultura ecologică, provocare este conștientizarea consumatorului asupra nevoii de a-și cumpăra alimente ecologice, mai exact să înțeleagă faptul că prin unui produs poate cu un leu, doi mai mult, înseamnă un leu în minus la bătrânețe la medicamente. O alimentație sănătoasă înseamnă un corp sănătos.

„Comisia Europeană a luat decizia de a solicita statelor membre ca până în 2030 să vină cu un procent de 25% de agricultură organică, înțelegând investiția pe termen lung făcută. Din păcate, după cum arată studiile, la nivelul României, cel mai probabil vom reuși să ajungem la un maxim 10%, dacă vom investi 163 mil euro în subvenții. Avem enorm de multe resurse puse la dispoziție de UE de care trebuie să profităm. Uzura umană în sectorul agricol e foarte mare, agricultorii nu au Paște, nu au Crăciun, nu au sărbători. Trebuie să acordăm o atenție deosebită fermierilor și de multe ori le spun colegilor din Parlamentul European că dacă nu ar subvenții în agricultură, totul ar fi un dezastru.
Lumea nu știe câtă muncă e în spatele unui litru de lapte sau a unui kg de carne. De fapt, prin aceste fonduri acordate sectorului agricol investim în întreaga populație. E nevoie de un echilibru între agricultura ecologică, cea convențională și nevoile consumatorilor iar prin evenimentele de acest gen, reușim să aducem împreună idei care să contribuie la atingerea acestui echilibru”, a conchis Daniel Buda.

Citește și: Boc a băgat centura metropolitană cu nasul în nămol

3 COMENTARII

  1. Dacă vorbește de foamete nu de Planul Kalergi cînd e vorba de aducerea altor rase e fie mincinos fie cu judecata slabă.
    Lui Iohannis i s-a dat de către UE medalia Kalergi pe 4 martie 2020.
    „Omul viitorului e de sânge mixt. Rasa viitorului eurasiatică-negroidă, extrem de asemănătoare cu anticii egipteni, va înlocui multiplicitatea popoarelor cu o multiplicitate de personalităţi.” (Kalergi, „Praktischer Idealismus”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.