Europarlamentarul Daniel Buda a anunțat pe o rețea de socializare că regulamentul privind utilizarea durabilă a pesticidelor (SUR) urmărește reducerea la jumătate a utilizării și riscului pesticidelor până în 2030, astfel cum se prevede în politica alimentară UE, Strategia de la Fermă la Consumator.

Liderul PNL Cluj a mai precizat că miniștrii agriculturii din UE au solicitat Comisiei o evaluare suplimentară a impactului pentru a obține mai multe informații înainte de a continua, blocând efectiv negocierile.
„Comisia Europeană a aprobat solicitarea: “Pe baza solicitării Consiliului, Comisia, în spiritul cooperării loiale și în mod excepțional, va furniza contribuții suplimentare, astfel cum a solicitat Consiliul, pe baza dovezilor și a datelor disponibile de îndată ce acestea vor deveni disponibile în cursul primăverii anului 2023″. Acest lucru se datorează „circumstanțelor excepționale” care afectează sistemul alimentar care au avut loc de la adoptarea propunerii SUR și a evaluării de impact aferente acesteia, invocând invazia Ucrainei de către Rusia și preocupările sporite pentru securitatea alimentară globală, precum și secetele”, a scris Daniel Buda.

De asemenea, europarlamentarul a afirmat clar faptul că până în prezent, Comisia a furnizat deja Consiliului date suplimentare privind utilizarea pesticidelor în zonele sensibile, inclusiv un document neoficial la sfârșitul anului 2022, și a efectuat „o modelare extinsă a metodologiilor alternative pentru calcularea obiectivelor naționale de reducere a pesticidelor”.

„Aceasta „rămâne disponibilă pentru a coopera pe deplin cu Parlamentul European și cu Consiliul pentru a realiza progrese rapide cu privire la această propunere””, a conchis Daniel Buda.

Citește și: Gazonul de pe Cluj Arena schimbat de o firmă din anturajul lui Gigi Becali

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.