Eurodeputatul Daniel Buda a făcut o declarație publică despre asigurările de sănătate a muncitorilor sezonieri. întâmplările recente din perioada pandemiei, în care mulți dintre românii care au plecat luna trecută pentru o muncă sezonieră în Germania, ar urma să fie trimiși înapoi în România dacă se confirmă infectarea lor cu COVID-19, reprezintă o situație problematică.

Daniel Buda a publicat un videoclip pe pagina sa de Facebook în care își exprimă punctul de vedere cu privire la acest subiect.

„În contextul actual aș vrea să ridic problema asigurării unor servicii medicale adecvate pentru lucrătorii sezonieri sau esențial din agricultură și nu numai. Ei provin de regulă din țările aflate în estul europei și pe care astăzi îi vedem nelipsiți și de neînlocuit în fermele aflate în țările din vestul Europei. Din păcate, din rapoartele publice aflăm că uneori aceștia nu doar că nu sunt tratați corespunzător din punct de vedere medical dar se pune problema ca ei să fie returnați în țările de unde provin atunci când aceștia se îmbolnăvesc ceea ce mi se pare un lucru profund imoral. Vă întreb așadar, doamna Comisar, dacă nu apreciați că ar trebui să avem standarde minime de asiguări de sănătate care să fie impuse la nivelul Uniunii Europene, astfel încât acei lucrători sezonieri să fie pe deplin protejați atunci când se află la muncă în afara țărilor lor de origine.” a declarat Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here