Europarlamentarul Daniel Buda a anunțat că grupul PPE a adunat peste 600 de participanți în Parlamentul European, fermieri, oameni politici, reprezentanți ai sectorului agricol, într-un moment crucial pentru agricultura europeană.

Sub titlul „Acordul fermierilor europeni: viziunea PPE pentru agricultura în Europa””, acest eveniment a reprezentat o platformă unică de dialog și dezbateri privind viitorul agriculturii în Europa.

„PPE este și va continua să fie vocea și apărătorul fermierilor europeni și al comunităților noastre rurale. Vedem agricultura ca un sector strategic , care asigură securitatea alimentară în Europa și nu numai, în măsura în care joacă un rol crucial pentru vitalitatea comunităților rurale și viabilitatea economică a zonelor rurale”, a scris Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

„Nu ar trebui să uităm niciodată că producția de alimente, preocuparea față de sectorul fermierilor, a fost una dintre ideile fondatoare ale creării Europei de astăzi. Respectăm ceea ce fac fermierii noștri în fiecare zi, nu îi vedem ca o problemă, îi vedem ca parte a soluției, ca principală soluție pentru viitor.” – Manfred Weber, președinte al Grupului PPE

În fața unor schimbări geopolitice și economice semnificative, în special în ceea ce privește exportul de cereale din Ucraina țările de la granița europeană, dialogul dintre deputații europeni și fermieri a reprezentat o oportunitate de a analiza implicațiile acestor evoluții asupra agriculturii europene.

S-a discutat despre viziunea PPE asupra durabilității de mediu a agriculturii, dar si asupra durabilității economice și sociale în agricultură. Evenimentul constituie un pas semnificativ în direcția definirii unui viitor mai bun pentru agricultura europeană. Contextul actual a subliniat și mai mult importanța unității și cooperării în aceste vremuri incerte, și a consolidat angajamentul PPE față de sprijinirea fermierilor europeni în fața provocărilor globale. Fermierii au nevoie de sprijin iar noi suntem aici, sa-i ascultăm și să depunem toate eforturile să-i ajutăm, a mai scris Daniel Buda.

Citește și: Biroul procurorilor europeni din Cluj-Napoca anchetează universitatea din Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here