Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir a anunțat vineri seară că din informaţiile sale, ultima copie rămasă a tezei de doctorat a lui Florian Coldea se află acasă la fostul ministru de Interne şi coordonatorul de doctorat al acestuia, Gabriel Oprea.

„Florian Coldea a deschis la SRI seria de furăciuni cu doctoratele. Stiu, sună mai bine plagiat, dar, de fapt, este vorba de un furt ordinar şi de un abuz care a avut ca scop obţinerea de foloase, bani şi funcţii. Din bugetul statului. Fapte penale adică. După Coldea şi Dumbravă, mulţi alţi hoţi au urmat. Aceştia sunt bravii ofiţeri ai ţării. Cei care au condus lupta anti-corupţie. Ei, hoţii, s-au făcut “doctori” şi s-au pus în capul mesei”, a scris Daniel Dragomir, vineri, pe Facebook.

Fostul ofiţer SRI susţine că, din cauză că era speriat că va fi prins cu teza de doctorat plagiată, Florian Coldea l-a pus pe ministrul de la acea vreme Mihnea Costoiu să îi fure lucrarea de la Biblioteca Naţională, pentru a-şi acoperi urmele.

„Însă un exemplar din “lucrarea originală” i-a scăpat. Din informaţiile mele, ultima copie rămasă se află la Gabriel Oprea acasă. Ca şi “conducător al doctoratului” a păstrat o copie. De câteva săptămâni, cu rugăminţi, negocieri, plânsete, tatăl hoţilor se chinuie să îl convingă pe Gabriel Oprea să îi dea ultimul exemplar. Va avea Gabriel Oprea curajul să iasă public, într-o conferinţă de presă şi să predea publicului ultimul exemplar din lucrarea plagiată a lui Coldea? Interesul naţional va câştiga în faţa şantajului lui Coldea?”, îşi încheie postarea Daniel Dragomir.

Dosarul privind dispariţia tezei de doctorat a fostului prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a fost clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Ceea ce nu se ştie încă este unde se află acum teza de doctorat. Coordonatorul tezei de doctorat a lui Florian Coldea a fost fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, care a rămas fără titlu de doctor ca urmare a deciziei CNATDCU, care l-a sancţionat pentru că a plagiat în propria lucrare de doctorat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here