Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a fost blocat pentru trei zile de cea mai populară rețea de socializare – Facebook. Acesta nu a făcut mai mult decât să vorbească despre un fenomen natural. Rețeaua de socializarea îl suspendă pentru a doua oară în luna iunie din pricina politicilor de corectitudine politică.

Oricâte contorsiuni mentale și sforțări neuronale se fac, e aberant, irațional, să numești „bărbat” o femeie și viceversa. Fac parte dintre cei care se simt agresați și agasați de oamenii care vor să impună această aberație. 3, 2, 1, start hoardelor de „heitări” care vor invada comentariile.” – este afirmaţia care i-a adus fostului ministru o suspendare de trei zile pe reţeaua de socializare.

La începutul lunii, Funeriu era blocat pentru o caricatură referitoare la discriminarea la care a ajuns să fie supusă populaţia albă în unele ţări din dorinţa de a compensa pentru nedreptăţile la care a fost supusă populaţia de culoare de-a lungul secolelor. Paradoxal, acuzaţia de rasism îl viza tocmai pe Funeriu, cunoscut prin poziţiile sale publice împotriva rasismului.

„Statul trebuie să preia controlul pentru a impiedica abuzurile din spaţiul virtual împotriva libertăţii de constiinţă şi exprimare. E inacceptabil ca, într-o ţară în care s-a murit pentru libertate, monopolul gândirii să aparţină aceloraşi care, graţie miliardelor investite, au monopolul spaţiului virtual. Vreau să văd parlamentari curajoşi care recâştigă suveranitatea Constituţiei României asupra mediului online”, afirma atunci Funeriu.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here