Comisia de analiză a dosarelor şi de interviu de la Ministerul Justiției a ales-o pe doamna procuror Daniela Buruiană pentru funcţia de membru naţional român la EUROJUST. Această alegere a fost rezultatul probei interviului în data de 10.03.2021, pentru ocuparea acestei poziţii.

Potrivit CV-ului, aceasta are o experiență bogată în investigarea infracțiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, cu o vechime de peste 22 de ani în profesie.

Începând cu anul 2013, a desfășurat activități complexe în domeniul cooperării şi coordonării judiciare internaționale, în calitate de membru național al României la Eurojust.

De asemenea, a condus, începând cu anul 2015, cea mai importantă echipă din cadrul EUROJUST – cea privind criminalitatea informatică – având în portofoliu dosare importante la nivel UE precum probele electronice, criptarea datelor, portalul pentru transmiterea instrumentelor de cooperare judiciara și altele.

Eurojust- Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală, este un centru unic cu sediul la Haga, care se implică în combaterea terorismului și a formelor grave de criminalitate organizată. Eurojust coordonează anchete și urmăriri penale la nivel european.

Citește și: Criminalitatea informatică în România este în creștere

Sursă: puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here