David Popovici s-a calificat în finala probei de 400 m liber de la Campionatul European de natație Roma 2022. Pentru David Popovici este prima data când concurează pe o asemenea distanță, el fiind un adevărat specialist în cursele de 100 m și de 200 m liber.

Modul în care s-a calificat Popovici e și el excepțional. Românul a câștigat prima din cele 5 serii de calificare, dar a înotat practic fără adversar, adică fără reper, pentru că în seria sa au concurat doar trei înotători, ceilalți doi fiind outsideri pe care i-a depășit cu mult. În aceste condiții, fără să aibă un concurent care să îl provoace în mod real, David Popovici a obținut al patrulea timp din toate cele cinci serii și s-a calificat în finală.

M-am luptat ca de la rechin la rechin și, da, sunt unul dintre rechini acum, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine. E un timp foarte bun, am coborât fix cum voiam, sub 1:43. Nu mi-am propus neapărat un timp pentru această cursă, dar cred că am reușit fix ce voiam. Sunt foarte mulțumit, e o a doua cursă foarte bună, mă îndrept cu viteză spre a treia, cea de 400, un teritoriu necunoscut, dar vom vedea ce iese și de acolo”, a declarat David Popovici pentru TVR.

Citește și: Prețurile chiriilor din Cluj cresc, iar oamenii nu mai fac față: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here