În România, de buna funcționare a industriei iGaming, dar și de reglementări, se ocupă instituția națională cunoscută ca Oficiul Național al Jocurilor de Noroc. Ea are în grijă operatorii care vor să funcționeze pe piața online sau offline, pe piața din România. 

Însă, mulți dintre ei funcționează în mai multe țări, având inclusiv licențe ceva mai generale de funcționare. Majoritatea sunt în Malta, care ar părea la o primă vedere că este un fel de mini-Paradis, datorită numărului mare de companii care au baza acolo. Spre exemplu, Unibet este de asemenea bazat în Malta, pe lângă mulți alți operatori extrem de cunoscuți. 

Există câteva motive destul de întemeiate pentru care Malta este considerată, neoficial, “Paradisul Operatorilor Jocurilor de Noroc”. Da, nu este o denumire oficială, însă cam la orice companie din iGaming te-ai uita, vei vedea că are licență sau sediu în Malta. Te-ai întrebat vreodată care este motivul? Te-ai gândi că poate acolo este ușor să fie spălați bani sau că se pratică alte ilegalități? 

Motivele sunt mai simple și plăcute de atât, așa cum poți să citești în continuarea acestui articol!

Implicarea statului în industria iGaming și suportul oferit prin legislație

Un prim motiv principal pentru care multe cazinouri internaționale optează pentru a avea licență din partea MGA este chiar statul din Malta. Acesta acordă o atenție foarte mare acestui domeniu și încearcă să facă legile astfel încât ele să fie de bun simț, să fie simple și clare, dar riguroase. 

MGA este o instituție recunoscută pentru procedurile sale simple, pentru faptul că a ales să construiască o imagine cât mai bună și ușor de înțeles asupra regulilor pe care le impune. Procesele prin care un cazino trece când este evaluat, în scopul de a i se acorda licență sunt complexe și operatorul este studiat în amănunt. 

Modul de lucru al instituției și faptul că legile sunt construite cu cap, ajută extrem de mult ca procesul să fie parcurs fără impedimente, dacă operatorul respectă toate condițiile impuse. În plus, instituția desemnată să se ocupe de jocurile de noroc și statul din Malta sunt alături de fiecare companie care dorește să obțină o licență, oferind suport și ajutor atunci când este nevoie. 

Texele mici percepute operatorilor de jocuri de noroc

Un al motiv pentru care tot mai multe cazinouri aleg să aibă o licență din partea MGA, ba chiar să își mute în Malta sediul central, este legat de taxele și impozitele percepute. Ele sunt foarte mici comparativ cu aproape toate celelalte țări, fiind avantajos pentru operatori. 

Costurile reduse, plus legislația simplă, clară, sunt principalele motive pentru care inclusiv mulți operatori din România au licență MGA, ca foarte multe alte companii din toată lumea. 

Includerea jocurilor de noroc în societate și în cultura țării

În statele în care gambling-ul este legal, nu înseamnă că el face parte din comunitatea națională. Nu este vorba de numărul de jucători, ci de persoanele specializate în această industrie și de profesionalismul în această nișă. 

În Malta, jocurile de noroc sunt pe mâinile unor persoane calificate, familiarizate cu industria iGaming, care se perfecționează constant. Acest lucru nu este limitat doar la angajații sălilor de joc, ci la contabili, avocați, programatori, reprezentanții serviciului Relații Clienți și nu numai. Prin investiția în pregătirea personalului, indiferent de departamentul în care se află angajatul, statul maltez știe că va obține performanță și va câștiga înzecit. 

Crearea unei imagini sănătoase asupra jocurilor de noroc 

Da, Malta poate să fie considerată un Paradis al iGaming-ului, însă asta nu înseamnă că totul este lăsat în voia întâmplării. Statul s-a implicat suficient de mult astfel încât această industrie să aducă constant bani în bugetul național. 

Un mod prin care se întâmplă asta, este turismul crescut datorită cazinourilor locale. Un al doilea, este mutarea mai multor companii în Malta și, implicit, necesarul unei forțe de muncă mai mare. 

Prin politici bine gândite, eficient și clar formulate, dar și prin proiecte de informare, populația este conștientă de faptul că jocurile de noroc sunt o activitate distractivă, o modalitate de recreere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.