Satinul este o ţesătură cu aspect prețios, cu maleabilitate ridicată care a reușit să câștige încrederea celor ce apreciază texturile delicate şi durabilitatea.

Ţesătura este obţinută prin prelucrarea mai multor fibre şi se poate spune că reuşeşte să aducă laolaltă durabilitatea bumbacului și farmecul mătăsii. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim de ce este atât de popular satinul, dar şi unde îşi găseşte aplicabilitatea.

De ce este satinul popular?

Trebuie să recunoaştem că ori de câte ori vedem şi atingem articole obţinute din satin moale simțurile sunt răsfăţate. Ochii sunt captivați de luciul specific şi aspectul prețios, iar mâinile mângâiate de atingerea moale şi delicată a acestuia. Din primul moment se poate înțelege că satinul rafinat este un material senzorial, ce produce plăcere.

Rezistența şi durabilitatea acestuia sunt alte motive care au contribuit la creșterea popularității. Satinul este unul dintre acele materiale care poate fi utilizat perioade îndelungate, ani în șir, şi își păstrează aspectul impecabil! Nu-şi modifica textura, densitatea şi nici culoarea, deci pe bună dreptate că este îndrăgit!

Maleabilitatea şi flexibilitatea sunt alte două aspecte care fac ca aceasta ţesătură să fie atât de îndrăgită. Faţă de alte textile ce pun probleme când sunt prelucrate, acesta pare că se lasă să fie croit, cusut şi transformat articole impecabile.

Întreținere fără probleme

Uşurinţă de întreținere este un alt motiv pentru care satinul este atât de popular. Ce este drept, cunoscând că se curață la temperatura maximă de 40 de grade celsius, se usucă la umbră şi poate fi călcat la temperatură joasă ajută pe orice utilizator să întreţină corect articolele realizate din acest material. Nu necesită detergenţi speciali pentru îndepărtarea petelor rezistente, însă nu se recomandă folosirea clorului.

Poate fi achiziţionat dintr-o mercerie serioasă, fiind disponibil într-o varietate mare de culori. Pot fi selectate modele de satin monocrome, simple dar şi variantele cu imprimeuri expresive. Satinul este unul dintre acele materiale utilizat la scară largă în industriile de profil, dar care este apreciat şi în ateliere mici sau pentru proiecte personale. Pe lângă lenjerii de pat, rochii preţioasă, cravate şi papioane, articole pentru casă din satin preţios se pot realiza şi costume de petrecere impecabile!

Sursa de imagine:
sajinnamu / Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here