Liviu Man, directorul Gazeta de Cluj

Acum 15 ani niște derbedei din structurile statului român în frunte cu George Maior, ”proaspătul” șef al SRI, actual ambasador al României în Iordania, Virgil Ardelean, șef la DGIPI, cu servitorul lor de la Combaterea Criminalității Organizate Cluj-Napoca, nu-i mai zicem numele ca să nu vă încărcăm memoria cu balast, au arestat nouă oameni că așa ”trebuia”.

Intram în UE și trebuia să demonstrăm că avem corupți și în presă, nu-i așa? Nici vorbă!

Baronii locali din Cluj și-au spus că trebuia pus capăt ”experimentului” Gazeta. Zeci de polițiști împreună cu jandarmi ne-au arestat de dimineață (30 octombrie) din casele noastre, înarmați cu AKM-uri, că doar și noi puteam trage cu stiloul, pentru că am șantajat 48 sau 53 de ”stâlpi ai societății”, cum zicea Ibsen săracul.

11 ani, cretinilor din presa locală, adică 4015 zile, am fost inculpați, după care un complet de doi judecători a dat decizia finală – suntem nevinovați!

Dar aici nu vorbim de structurile statului care sunt ierarhice și piramidale. Rușine să le fie procurorilor DIICOT care încă se prezintă în procesele civile în care noi, cei care am suportat porcăriile lor 11 ani, vin să-i apere pe colegii lor pensionați (Deritei) sau dați afară din DIICOT (Hrudei), fără nicio calitate.

Săptămâna trecută l-am văzut pe procurorul DIICOT Bistrița  care nu știa ce căutăm în sala de judecată și se bâțâia pe două picioare, în mod penibil, la procesul unui coleg care a câștigat definitiv procesul cu DIICOT. În plus, a mai băgat și 6 luni de pușcărie, de-a-iurea!

Problema e, dar nu e, că presa locală e nenorocită. Când am fost arestați, festival de poze și reportaje. Când am fost condamnați în primă instanță, la fel. După aceea liniște!

Când am fost eliberați, unele site-uri de KKT nici nu au scris OK.

Acum, când instanța clujeană face dreptate, doar un pic, unui coleg de-al nostru – nimic!

Bată-vă Dumnezeu, să vă bată de Crăciun! Gunoaielor ! Acum nu puteți scrie ? Muriți de ciudă că lui Aurel Mureșan, căruia i-a fost distrusă viața, i se dau niște bani?!

Eu atât vă doresc, celor din presa locală cât și politicienilor, procurorilor și judecătorilor din cazul Gazeta, să fiți arestați pe nedrept, să mergeți la pușcărie, tot pe nedrept, și să vă judecați 11 ani ca să vi se spună apoi că sunteți nevinovați ! Și nimeni să nu plătească nicio daună!

Jegoșilor! 

*Cu excepția Ziar de Cluj și Bună Ziua Cluj, cărora le mulțumesc cu această ocazie și le urez Crăciun fericit !

Liviu Man

4 COMENTARII

  1. Blestemul de Crăciun nu e creștinesc, Liviu Man. În al doilea rand, cine sa scrie acum ceva? Aproape toți s-au bucurat atunci. Probabil, zic. Foarte mulți au crescut în jurul ziarelor voastre iar acum au site-uri de stiri, cu neputintele și temerile lor. Cu toate nedreptățile care vi s-au facut, singurul ziar care a fost permanent pe masa judecătorilor în acești ani a fost Gazeta de Cluj. Știu foarte bine ce spun. Într-un fel, cauza voastră a fost sustinuta tot de ziarul vostru. Articolele de aici au fost nominalizate sau premiate de către APPC în decursul anilor. Asa ca, presa clujeana nu trebuie înjurata. Ea este într-o continua dezvoltare și armonizare. Dupa succesul repurtat în instanta și experienta în presa, ești mai degrabă în postura de a doljeni și nu a înjura breasla din care faci parte. Eu cred ca astfel ai avea mai mult de câștigat, spre binele întregii comunități de presa. Propun o dezbatere publica în cadrul APPC în care sa prezinți cazul vostru pentru ca ceilalti sa învețe, având ca invitați nu numai jurnaliști, dar și din justiție. Craciun minunat tuturor și An Nou cu bucurie, sănătate și bunătate! .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here