Cu toate că peședintele a anunţat anterior că va participa la şedinţele de Guvern următoare, Klaus Iohannis  nu a fost prezent la Palatul Victoria vineri, 21 decembrie, atunci când a avut loc şedinţa în care s-au aprobat o serie de măsuri în domeniul fiscal. Potrivit Antena 3, preşedintele nu a mers la Guvern pentru că a ales să plece la Sibiu. Sursa citată a arătat că Iohannis a plecat la domiciliul din Sibiu, maşina oficială a preşedintelui fiind filmată în oraş.

Klaus Iohannis a participat, însă, la şedinţa de joi a Guvernului Dăncilă

”Participarea mea la şedinţa de guvern are loc în virtutea atribuţiilor conferite preşedintelui României de Constituţia României. Mai exact, pentru specialişti, este vorba de atribuţiile care se regăsesc în articolele 80, 86 şi 87”, a declarat Iohannis în debutul şedinţei de guvern. Potrivit acestuia, prezenţa preşedintelui la şedinţele de guvern nu poate fi nici îngrădită, nici limitată. Preşedintele Klaus Iohannis a mai zis că atunci când va participa la şedinţele de Guvern, va prezida aceste reuniuni, răspunderea şi decizia asupra punctelor în discuţie aparţinând Executivului, în speţă premierului Viorica Dăncilă.

”Ca să nu apară interpretări sau aşteptări care nu au suport constituţional vreau să subliniez că atunci când particip la şedinţa de Guvern, prezidez şedinţa de Guvern. Decizia, dar şi răspunderea asupra punctelor în discuţie la şedinţa de Guvern aparţin Guvernului, în speţă doamnei prim-ministru”, a declarat, atunci, Klaus Iohannis.

1 COMENTARIU

  1. A venit la guvern Joian și a plecat bou!… Vineri a plecat în grabă la Sibiu să o frece pe răcită! Probabil a ieșit bine la raportul pe care l-a dat cancelarului Pârtz și acum îl așteaptă pârtiile din Austria…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here