Alegerea unui televizor nou este o sarcină dificilă, care ne poate dura ore sau zile. Zecile de modele ale fiecărei mărci și diferitele tehnologii pe care le au fiecare complică și mai mult cheltuirea unei sume semnificative de bani.

Televizorul este un aparat pe care îl cumpărăm de obicei pentru a-l păstra mulți ani. Spre deosebire de conceptul pe care îl avem cu smartphone-urile, un televizor poate dura cu ușurință 8 ani fără a fi prea învechit în funcții.

Unele dintre detaliile pe care trebuie să le examinăm includ tipul de ecran, sistemul de operare pe care îl echipează, dacă are un sistem performant de sunet… Prea mulți factori importanți pentru a le lăsa la voia întâmplării și care pot condiționa experiența utilizatorului.

Principalul factor  de care trebuie să ținem cont este dimensiunea ecranului. Alegerea diagonalei unui televizor depinde întotdeauna de distanța de la care privim la el. 

Televizor de 32 inci: 1,5 până la 2,3 metri.

Televizor între 40 și 43 inci: 2 până la 2,8 metri. .

Televizor între 46 și 49 inci: de la 2,4 la 3,2 metri.

Televizor de 50 inci: de la 2,5 la 3,3 metri.

Televizor de 55 inci: 2,8 până la 3,6 metri.

Televizor de 65 inch: între 3,4 și 4,2 metri.

În ultimii ani, s-au născut diferite tehnologii de panouri capabile să ofere utilizatorilor experiențe de tot felul. Cele mai frecvente astăzi sunt panourile LED. Această tehnologie luminează un panou LCD (cristal lichid) cu LED-uri, ceea ce aduce culoarea imaginii. Cu cât panoul nostru are mai multe LED-uri, cu atât mai multe zone vor obține o iluminare optimă și atât contrastul, cât și culorile vor fi mai bune.

TV Smart eMAG

Deci, trebuie doar să optăm pentru un televizor LCD cu iluminare LED. Dacă ne aflăm în această situație, apare o nouă dilemă: IPS sau VA.

În panourile IPS, pixelii sunt aliniați orizontal cu privire la ecran. Acestea oferă un unghi de vizualizare lateral excelent și va fi perfect dacă urmărim televizorul din unghiuri diferite și nu dorim să pierdem calitatea. În ceea ce privește VA, acestea oferă nuanțe de negru mai adânci și un alb mai intens, dar pierde la calitatea imaginii privită din unghi.

În ceea ce privește rezoluția, suntem în momentul 4K. A devenit practic un standard pentru televizoarele de dimensiuni medii, retrogradând FullHD-ul. Panourile cu rezoluție 8K tocmai au apărut, dar încă nu există prea mult conținut pregătit în acea dimensiune a imaginii, deci este mai mult un pariu pentru viitor decât ceva profitabil astăzi.

Nu în ultimul rând, contează sistemul de operare al televizorului nostru. Smart TV-urile au atins deja toate gamele de preț și au devenit dispozitive multimedia foarte avansate. De exemplu, putem instala aplicații precum YouTube, Netflix, Spotify pentru a consuma conținut multimedia sau chiar aplicații de știri pentru a ne ține la curent cu realitățile zilei.

Multe dintre mărci apelează la sistemul de operare Android TV. Deținut de Google, acesta s-a impus ca unul dintre cele mai importante standarde din industrie, la fel ca omologul său pentru smartphone-uri. Există un magazin de aplicații foarte variat în care putem găsi chiar și jocuri cu care să ne relaxăm sau distrăm.

Dimpotrivă, unele mărci aleg să-și dezvolte propriile sisteme de operare. Acesta este cazul Samsung sau LG. Cei doi giganți coreeni au propriul software pe care îl actualizează regulat și își încorporează propriul magazin de aplicații.

Este important să știm ce sistem de operare are televizorul nostru smart, deoarece va condiționa calitățile inteligente. Recomandarea noastră de a nu vă închide este să alegeți Android TV sau una dintre propunerile independente de la Samsung sau LG care ne garantează o masă foarte mare de utilizatori pentru companiile care își dezvoltă aplicațiile, deci o varietate mai mare de opțiuni pentru fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.