Delta Dunarii este localizata in procent de 80% in Romania, doar 20% fiind in Ucraina, ceea ce inseamna ca aici pot fi admirate mai bine flora si fauna impresionante.

Pentru anul acesta, numarul de cereri venite din partea turistilor, interesati de calatorii in Delta Dunarii este cu adevarat impresionant, iar pensiunile vin cu numeroase oferte asa cum sunt si cele de pe site-ul acesta

Vizitand Delta Dunarii turistii intra in contact cu o zona aflata in continua schimbare

Delta Dunarii se schimba permanent fiind cel mai tanar pamant al Europei. Toate aluviunile pe care fluviul le aduce, sunt depuse in aceasta zona, astfel incat suprafata isi mareste dimensiunea cu aproximativ 40 metri patrati in fiecare an, ceea ce inseamna ca de fiecare data cand turistii aleg sa revina vor gasi zona schimbata si noi locuri pentru explorare. Cei care isi gasesc cazare in Tulcea stiu foarte bine toate aceste aspecte si aproape in fiecare an se intorc pentru a descoperi tot ce e nou. In plus, Delta Dunarii este in top 3 Rezervatii Naturale din intreaga lume, deci turistii vor ajunge sa descopere aici un loc considerat special inclusiv de experti in evaluarea zonelor turistice.

Delta Dunarii a fost numita muzeu al biodiversitatii

Delta Dunarii isi asteapta turistii cu peste 1830 de specii de copaci si de plante, 91 specii de moluste, reptile, amfibilieni, mamifere si pesti, pe care turistii le pot admira intr-un peisaj extraordinar. Numeroase dintre aceste specii sunt considerate monumente ale naturii si sunt unice, putand fi admirate doar aici.

Platforma „La Scaunele” – un traseu unic si special

Traseul “La Scaunele” permite turistilor sa ia contact cu zonele de cuibarit si cu canalele verzi, pline de nuferi si stufaris, din care pot admira pasarile pregatite de migratie sau speciile locale, care incep sa isi pregateasca cuiburile pentru iarna. Acest traseu poate fi vazut din barci moderne si alaturi de ghizi cu experienta, care stiu exact ce trebuie sa prezinte turistilor pentru ca acestia sa fie impresionati. Sentimentul de liniste profunda pe care orice persoana il are atunci cand se afla in mijlocul delteri, in natura, este cel care aduce aminte, subconstient, de momentele de liniste ale copilariei. Sunt foarte multi turisti care aleg sa revina periodic aici, deoarece comunicarea intre om si natura are loc la superlativ.

Numerosi turisti apreciaza acest traseu si Delta Dunarii in general, ca solutie pentru vacanta, din dorinta de a scapa dintre betoane si sticla, de a ajunge cat mai aproape de natura si de a explora zone noi, care se schimba an de an.

Pensiunile si agentiile de turism ale zonei vin anual cu oferte speciale pentru toti turistii care aleg sa isi petreaca aici vacantele si concediile, astfel incat sa existe un pachet potrivit pentru orice persoana, chiar si pentru cei mai exigenti turisti, care isi doresc conditii de cazare premium, mese speciale si trasee cu cele mai moderne ambarcatiuni care pot accesa zonele mai putin cunoscute ale Deltei, in perfecta siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here