Pe o rețea de socializare, un internaut se întreabă de ce fenomenul drogrurilor a scăpat de sub control într-un oraș model, cum este Cluj-Napoca. Mai mult, acesta se întreabă de ce nu există un centru de reabilitare pentru persoanele cu dependențe de droguri, în condițiile în care orașul stă praf la acest capitol.

„Mi se pare ca fenomenul asta a scapat de sub control si trebuie sa se faca ceva cu privinta la asta.De ce se lauda domul Boc in toate ziarele cu faptul ca Cluj Napoca este un oras ultramodern dar cand vine vorba de centre de reabilitare pentru oamenii cu dependente de droguri sta praf la capitolul asta?(no pun intended)”, se precizează în postare.

De asemenea, printre comentariile la postare se numără:

„Nu toată lumea trage…. drogurilor sunt scumpe, cat despre reabilitare, cu siguranță oamenii despre care vorbești nu-și doresc asta, plus că nust ce intalegi prin reabilitare, repet drogurile in special cele de tras pe nas se adresează paturilor sociale cu venituri mult peste medie, care evident sunt deja prea abilitați . Gândește-te cine sunt oamenii respectivi și vezi dacă au sau sunt o problemă, sau e ceva benign care nu-ți afectează viața cu absolut nimic.

Problema e cu drogurile ieftine care lovesc în persoanele vulnerabile… exact prin accesabilitatea lor, cu „legalele” a fost o reală problemă, salile de păcănele de colț distrug vieți, nu cazinoul din Constanța sau Monaco, in fine, nust cum sa mă exprim mai bine, … Dintre Boema , DaPino, etc si McDonald’s, KFC, Rosa care categorie de restaurante ne-au umplut de adolescenți și tineri cu obezitate… Hmm, cine crezi că își dă tot salariul pe coniac, și își lasă copiii fără mâncare, cineva care bea Richard Hennessy sau unul ce consumă Iancu.

„De tras se trage prin toate păturile sociale. Într-adevăr, mefedrona 3MMC și speed sunt cele mai devastatoare, mult mai mult decât cocaina, De asta observi problema ca fiind ieșită de sub control. În general studenții și copii abuzează de astea. Sunt f ieftine, 100-150 lei gramul comparativ cu cocaina care ajunge la 500 lei. Cei care trag coca sunt mult mai discreți.”

„Poate stai doar prin club si cu o gasca de „pierde vara”. Schimba mediul si cercul social si ai sa vezi ca nu „toata lumea trage”. Nu-mi spune ca ai fost la Opera, la Teatru ori la Muzeul de Arta si ai vazut doar prizati.”

Pentru cei care nu știu, într-un trecut nu foarte îndepărtat, sub guvernarea lui Emil Boc, actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, România a fost martora unei decizii cu consecințe dezastruoase – legalizarea etnobotanicelor și a magazinelor de vise. Această mișcare, total scăpată de sub control încă de la început, a deschis porțile unui fenomen periculos, care încă planează asupra țării noastre: dependența de substanțe psihoactive în rândul tinerilor.

Citește și: Consecințele dramatice ale legalizării etnobotanicelor și a magazinelor de vise în Guvernul Boc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.