Mai mulți cetățeni din Vălișoara, comuna Săvădisla, județul Cluj au solicitat Consiliului Județean să aloce fonduri pentru finalizarea unui drum de 2 km la intrarea în localitate ce au rămas neasfaltați. Cererea a fost adresată la sfârșitul lunii iunie 2018.

”Având în vedere că drumul județean DJ 103 V Vlaha – Vălișoara, care în momentul solicitării este greu practicabil, deoarece din cei 4 km cât este distanța dintre cele două localități, au fost asfaltați doar 2 km, vă solicităm în baza competențelor legale ale Consiliului Județean și în limitele acestora, la eventualele rectificări bugetare, să alocați fonduri pentru finalizarea celor 2 km de drum rămași până la intrarea în Loc. Vălișoara”, arată aceștia în cererea adresată Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, localnicii s-au adresat în urmă cu trei ani și Consiliului Local, însă au fost redirecționați către Consiliul Județean.

”S-a pus în discuția Consiliului Local Săvădisla, în ședința publică din data de 29.06.2017 această problemă și analizându-se datele, primăria a constatat că drumul la care facem mențiune este drum județean, motiv pentru care comuna Săvădisla nu poate interveni în această problemă, îndrumându-ne spre a apela la competențele și atribuțiile dumneavoastră.

Acesta este singurul drum de acces în localitatea noastră, drum folosit atât de localnici, cât și de cei din afara localității care frecventează săptămânal cele două biserici, ocazional mașini ale instituțiilor publice și de intervenție. Mai mult, de când a fost asfaltată porțiunea de 2 km, aceasta începe să se deterioreze ceea ce face și mai necesară intervenția dumneavoastră”, se mai arată în solicitare.

Într-un răspuns, Consiliul Județean Cluj a precizat că ”Primăria comunei Săvădisla și-a manifestat intenția de a prelua acest tronson de drum în vederea asfaltării, motiv pentru care acesta nu a fost inclus în programele de lucrări ale Consiliului Județean Cluj”.

”Având în vedere că Primăria comunei Săvădisla nu a mai făcut demersurile necesare pentru preluarea acestui tronson de drum, vom lua în considerare includerea sectorului de drum menționat în programele de lucrări viitoare finanțate din alocări bugetare ulterioare”, arată CJ în iunie 2018.

După doi ani de zile, clujenii se plâng că drumul respectiv se află în aceeași stare. Consiliul Județean Cluj a informat printr-un comunicat de presă că drumul județean DJ 103V Vlaha – Vălișoara – Stolna este vizat în acest an de lucrări de întreținere în anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here