Pe amplasamentul unei centrale termice dezafectată din cartierul Mănăștur, Primăria Cluj Napoca vrea să facă un loc de joacă. Cine altcineva putea câștiga contractul pentru demolarea centralei decât o firmă de casă a Primăriei Cluj Napoca. Chiar dacă este specializată pe amenajarea spațiilor verzi, SC Eco Garden Construct a câștigat contractul de demolare a clădirii în care funcționa centrala CT 19 de pe strada Primăverii din cartierul Mănăștur. În acte compania figurează că îi aparține lui Mircea Crăciun, dar adevărații beneficiari a acestei firme sunt membrii unei familii de oameni de afaceri din Cluj Napoca. Una dintre societățile comerciale ale celor trei frați lucrează în tandem cu Eco Garden construct în majoritatea proiectelor, indiferent că este vorba despre amenajarea parcurilor din oraș sau edificarea altor obiective.

Valoarea contractului pentru demolarea centralei este de 1687187lei, fără TVA. Printre subcontractanți se numără firmele LOFTREK SRL – lucrarile de montaj autorizat ISCIR si furnizarea de echipamente loc de joaca si fitness – 23,70% ABCONY SERV SRL – lucrarile de dezafectare SRM gaze naturale – 0,21% ELRON ENERGY CO SRL – lucrarile la instalatia electrica si sistemul de iluminat – 23,85%.

„Imobilul a avut destinația de centrală termică de cartier iar demolarea acestuia este motivată de faptul că toți consumatorii racordați la instalațiile de alimentare cu energie termică sunt deconectați de la sistemul centralizat, respectiv din acest obiectiv nu se mai livrează energie termică, centrala fiind eliberată de toate echipamentele necesare producerii și furnizării energiei termice”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali în 2020. „Va fi menținut postul de transformare a energiei electrice, înglobat în structura centralei termice”.

Astfel, ținând cont de faptul că zona specificată prezintă un deficit de spațiu verde, municipalitatea a decis realizarea unei investiții în acest sens. Prin investiție, se dorește ca zonei să îi fie redat aspectul modern prin care să se creeze un cadru prielnic pentru recreere și posibilitatea de organizare, în cadrul acestuia, de manifestări socio-culturale de mică anvergură. 

În cadrul parcului, vor fi amenajate alei și zone verzi, cu arbuști decorativi și gazon rulat, vor fi amplasate echipamente de joacă pentru copii, aparate de fitness, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, foișor, mese de ping-pong, covoare de dale de cauciuc, bănci, coșuri de gunoi inteligente, iluminat public inteligent și cișmele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.