Raspunzând unui oficial maghiar care se plângea de stadiul în care se afla Autostrada Transilvania, ministrul Transporturilor i-a transmis acestuia sa îsi vada de treaba lui. De fapt, reprezentantul guvernului ungar nu este singurul care este indignat de modul în care se lucreaza la autostrada. Probabil ca raspunsul la toate întrebarile legate de cel mai important proiect de infrastructura ar fi „ fiecare cu treaba lui” sau „ nu va amestecati”.
Am auzit asta, asa, în treacat si i-am invidiat sincer pe toti adolescentii si tinerii care merg linistiti pe strada cu castile de la MP3. Unul dintre ei zicea ca asculta doar Rammestein, "Sie sind Gott. / Los!" ceva ce poate însemna "Ei sunt Dumnezeu. / Pleaca!". Oare nu ar fi bine sa ne punem toti castile când apare Varujan Vosganian la televizor? El zice ca în perioada urmatoare nu se vor scumpi gazele sau, daca se vor scumpi, preturile vor fi indexate. Adica, din Buget vor fi dati bani marilor producatori de gaz.
Mai încolo, dar nu foarte departe, un alt Gott din Guvern împarte autobuze scolare de parca ar fi virate direct de pe tarlaua distinsei sale mame si, zice-se, reuseste sa le convinga pe angajatele din institutia pe care o conduce ca la un test-drive sa îl jute cu una alta ca face nunta. Ei, na, socacitele unde se gasesc!
Si, culmea nesimtirii, un deputat clujean aud ca îi spune unui coleg din presa ca noi, raii si urâtii, cei din mass-media profitam de campaniile electorale pentru a-i stoarce de bani. Ca, pentru a le populariza politicienilor numele presa stoarce sume colosale. Ei, Gott, dar patru ani ce ai facut în Parlament? Câte proiecte, audiente, interpelari ai avut? Sincer, nu am prea vazut sa fi organizat prea multe conferinte de presa, la care, macar pentru ineditul de a fi acolo, s-ar fi adunat câta frunza, câta iarba oamenii de presa, sa fi iesit la rampa, macar o data pe luna, dornic de a-si expune o parere. Ar fi fost mai usor pentru toti. Acum ar fi fost cunoscut de toti clujenii, pe care îi reprezinta ( nu?), iar în campanie costurile necesare ar fi fost evident mai mici. Iar clujenii ar fi fost cei mai câstigati ca, vorba aia, face parte din partidul de guvernamânt si are mai multe sanse sa fie ascultat atunci când le pledeaza cauza.
Stiti ceva! Propunerea ar fi ca macar o data sa ne adunam toti si sa le facem cu mâna celor de sus, care stau mult deasupra noastra si au uitat de noi. Poate se uita la noi si chiar ne vad…Ca sa nu mai fie nevoiti sa emita asemenea meditatii catre urechile noastre si pentru ca noi sa nu fim, la rândul nostru, sa ni le acoperim cu castile pentru a asculta varianta moale de la Rammestein…cea cu Los!

Ligia Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here