CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecţie făcută de Florin Iordache. Nici la Tribunalul Cluj nu a existat din anul 2014 complete specializate pe fapte de corupție, ceea ce ar fi iminentă declararea sentințelor drept nule, fapt care ar duce la rejudecarea cauzelor.

Magistraţii CCR au constatat că a existat un conflict juridic de natura, între Parlament şi ICCJ, generat de neconstituirea completelor specializate. Astfel, cauzele care nu au sentinţe definitive până la 1 ianuarie 2019 vor fi rejudecate pe completurile de 5, au precizat surse oficiale pentru Mediafax.

De altfel, din anul 2014 nici Tribunalul Cluj nu a mai format complete specializate pe fapte de corupție, astfel că mai multe dosare de corupție din cadrul acestei instanțe se vor rejudeca.

Printre dosarele cu semne de întrebare se numără cele în care sunt judecați Rareș Pop, fostul șef al ISCTR Cluj, Daniel Don, fostul șef al AJOFM Cluj, afaceristul Ioan Bene sau David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca.

Avocatul Radu Chiriță a declarat pentru Gazeta de Cluj că ÎCCJ nu are niciun fel de justificare pentru faptul că a refuzat să aplice legea.

”Soluția, din punctul meu de vedere, este și corectă și incorectă. Adică eu aș fi de părere că, strict teoretic, nu ar fi un conflict de natură constituțională, deși, pe fond, așa este: Înalta Curte a refuzat să aplice legea. Refuzul de a aplica legea nu are niciun fel de justificare”, a declarat Radu Chiriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.